Laddar

Föräldrarnas överraskning till barnen – ”Det finns så mycket gott som ska spridas”

När eleverna kom till skolan på morgonen fick de en överraskning.

delningar

Barnen på Kirsebergsskolan fick sig en rejäl överraskning när de kom till skolan på fredagsmorgonen.

Skolgården var full av gula blommor och lärarna stod i grinden och välkomnade barnen på en röd matta.

Elis Winqvist går i tvåan och är en av eleverna som överraskades på fredagsmorgonen.

 Elis Winqvist togs emot med röd matta och ballonger när han kom till skolan på fredagsmorgonen med pappa David. Foto: Lisa Horn

– Jag trodde inte att det skulle vara så många blommor och fina ballonger här, säger Elis Winqvist som kommer tills kolan med sin pappa David Winqvist.

Han berättar att de har läst en saga där en gul blomma börjar växa i en slottsträdgård. Först försöker trädgårdsmästaren bli av med den genom att bland annat hälla gift på den.

  Elis Winqvist tyckte att det var fint med blommorna. Han förklarar att de läst en saga om en gul blomma. Foto: Lisa Horn

– Men sen började de tycka om den blomman och då tyckte de att den kunde vara kvar.

– Det handlar om att det finns så mycket gott som ska spridas som ringar på vattnet. Och så är det glädjefyllt med blommor och vårigt, säger Karin Davidsson, lärare på Kirsebergsskolan, som står och hälsar eleverna välkomna.

  Pernilla Göthe, Karin Davidsson och Arian Haji var finklädda och välkomnade de förvånade barnen till skolan under fredagen. Foto: Lisa Horn

Sagan har lästs av både låg- och mellanstadiet och under fredagseftermiddagen arrangerar Kirsebergsskolan en vårfest.

Initiativet till att förvandla skolgården till en gulblommig trädgård kom från föräldrarna.

  Föräldrarna fick arbeta i mörkret med att i hemlighet utsmycka gården. Foto: Lisa Horn

– Det började med en liten idé men det var så himla många andra som hakade på säger Cissi Hedlund som var en av den handfull föräldrar i förskoleklassen som satte igång planerna.

Hon var på plats under kvällen med spadar och gula penséer.

– Det var jättejätte roligt. Just att göra saker tillsammans det blir en sån härlig kollektivistisk grej ganska snabbt. Det är så kul också att skapa tillsamman. Med inte jätte mycket ”effort” kan man göra fantastiska grejer tillsammans, säger Cissi Hedlund.

  Det blev stor uppslutning av föräldrar som tillsammans ville överaska barnen. Foto: Lisa Horn

Vaktbolaget hade i förtid varnats av lärarna om att föräldrar under natten skulle inta skolgården. Det blev både gerillaodling och välkomstbudskap, men också en mus-dörr, möjligtvis inspirerad av senaste tidens mus-konst runt om i Malmö.

  ”Hem ljuva Kirsebergsskolan” stod på skylten till mus-huset på Kirsebergsskolans skolgård. Foto: Lisa Horn

  Foto: Lisa Horn

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?