Laddar

Feminvest vill låta kvinnor ta plats på börsen

I veckan får Malmö besök av investerarnätverket som riktar sig mot kvinnor. Projektledaren Anna Svahn är en kvinnlig förebild på börsen.

delningar

När Laika Consluting anordnade event för börs- och aktieintresserade märkte de att inga kvinnor dök upp. De undrade om det ens fanns något intresse för området hos kvinnor och bestämde sig för att testa med ett event endast för kvinnor.

Det blev fullsatt.

Så startades idén om Feminvest hos Laika Consulting och i dag, två och ett halv år senare, är Anna Svahn projektledare för investerarnätverket som riktar sig mot kvinnor.

– Feminvest hörde av sig och frågade om jag ville bli deras ambassadör, en kvinnlig förebild på börsen. Jag bodde i Malmö till december förra året men flyttade upp till Stockholm för att jobba med Economista-grupperna och för att hjälpa Feminvest mer, säger Anna Svahn.

Economista-grupperna är Facebook-grupper där medlemmarna är kvinnor och där allt rörande ekonomi diskuteras. Anna Svahn grundade grupperna tillsammans med bland annat Isabella Löwengrip. Grupperna riktar precis som Feminvest in sig på kvinnor, men skillnaden är att Feminvest inte uteslutande har kvinnliga medlemmar.

–  Vi vill inte exkludera någon utan vi vill skapa en arena för kvinnor när det kommer till börsen. Det finns en och annan som tror att det är exkluderande för män men vi har aldrig någonsin sagt det. Män är välkomna, säger Anna Svahn.

Och intresset har fortsatt varit stort hos kvinnor sedan det fullsatta eventet hos Laika Consulting. I dag anordnar Feminvest ungefär två event i månaden mellan augusti och maj där deltagarna lär sig och diskuterar kring fonder, aktier och andra delar av börsen. På torsdag är det dags för ett analysevent i Malmö.

– Tillsammans med bolaget Analyst Group, som håller på med bolagsanalyser, ska vi ha en workshop där vi bjuder in våra medlemmar för en utbildning där vi visar hur man steg för steg analyserar ett bolag för att se om det är köpbart eller inte.

Varje event brukar ha plats för ungefär 70 deltagare och platserna går snabbt åt. Likaså i Malmö. För Feminvest är framtiden ljus och Anna Svahn ser fram emot den.

– I höst ska jag verkligen sätta min prägel på projektet. Det blir mycket nischade event och vi har en webb tv-kanal och en podcast där vi bjuder in olika gäster. Det är väldigt mycket kul som händer nu.

 

Relaterade artiklar