Faraomyror på flera adresser – söker sig till socker och sår

Foto: Wikimedia commons/April Nobile

Nu vill miljöförvaltningen tvinga en fastighetsägare i centrala Malmö att utreda skadedjursproblemet.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Nu vill miljöförvaltningen tvinga en fastighetsägare i centrala Malmö att utreda skadedjursproblemen med faraomyror, skriver Hem & Hyra. Runt 14 hushåll på flera adresser på Gamla väster är drabbade och klagomålen till miljöförvaltningen kom in i vintras. Faraomyror är extremt svåra att bli av med och saneringsföretaget har hittills misslyckats.

Problemen rör en fastighet med omkring 250 hushåll. Miljöförvaltningen vill nu försöka tvinga ägaren att genomföra en skadedjursinventering i delar av huset genom ett föreläggande kopplat till ett hot om ekonomiska sanktioner och en tidsfrist.

– Det är viktigt att göra en inventering i fastigheten för att se hur spritt det är och sedan kunna göra någonting åt det, säger Pontus Sterner, miljöinspektör på Malmö stad till Hem & Hyra.

Faraomyrorna är allätare men föredrar livsmedel med socker och protein och men tycker även om vätska och kan söka sig till sår och bandage. Myrorna trivs bäst när det är mellan 27 och 30 grader varmt och trivs därför i uppvärmda hus. Det är ett av flera skadedjur som kan följa med hem i resväskan efter semesterresan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar