Laddar

Fängelsestraff efter galen polisjakt i centrala Malmö

Den dömda mannen förekom på 77 punkter i belastningsregistret sedan tidigare.

1 person har regerat på denna nyheten

delningar

En man i 40-årsåldern har dömts till tre månaders fängelse efter en polisjakt som ägde rum i centrala Malmö i oktober 2016.

Det var mitt på den ljusa dagen som en polispatrull fick syn på mannen i hans bil i korsningen mellan Södra Sallerupsvägen och Nobelvägen. En av poliserna kände igen mannen – som förekom på 77 punkter i belastningsregistret sedan tidigare – och ville stoppa fordonet för kontroll. Men istället inleddes en polisjakt som gick via flera gator och tog stopp på Dalhemsgatan, där mannen till slut klev ur bilen.

Under polisjakten körde mannen bland annat upp på flera gågator och cykelvägar, där människor tvingades kasta sig åt sidan för att inte bli påkörda. I februari åtalades mannen för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han döms nu på samtliga fyra åtalspunkter och har sedan tidigare erkänt brotten i förhör.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?