Laddar

EXTRA: Ex-kommunalråd anmäld för våldtäkt

Polisen slog till mot mannens hem tidigt på torsdagsmorgonen.

delningar

Ett tidigare kommunalråd har anmälts för våldtäkt under en privat fest i centrala Malmö. Polisen slog till mot mannens hem tidigt på torsdagsmorgonen, rapporterar Aftonbladet.

Mannen släpptes efter förhör, men misstankarna mot honom kvarstår.

– Jag står helt frågande inför detta, säger ex-politikern till tidningen.

Enligt uppgifter ska brottet ha ägt rum vid 03.30-tiden på onsdagsmorgonen i samband med en lägenhetsfest i centrala Malmö. 24Malmö rapporterade initialt om händelsen under torsdagsmorgonen.

Mannen, som tidigare varit kommunalråd i en skånsk kommun, ska ha uppträtt mycket berusad och misstänks ha förgripit sig på en kvinna i 30-årsåldern i ett av bostadens rum.

En annan person slog larm.

– Det är en anmälan upprättad om våldtäkt. Det var inte kvinnan som ska vara offret som hörde av sig utan en annan, säger Calle Persson presstalesperson på polisen till tidningen.

Mannen uppger till Aftonbladet att han varit på festen en kort stund. I övrigt nekar hann till anklagelserna.

– Jag vet inte varifrån de här uppgifterna kommer. Det enda jag har fått höra är att det har begåtts en våldtäkt och att jag är misstänkt. Någon har pekat ut mig, men jag står helt frågande inför detta, säger han till tidningen.

Den misstänkte mannen har tidigare haft flera höga poster i ett riksdagsparti. Han har också varit ledamot i kommunfullmäktige och kommunalråd i en kommun i Skåne.

Relaterade artiklar