Laddar

EXTRA: 31-årig Malmökvinna häktad i stor bordellhärva

Rumänska kvinnor ska ha förts in i Sverige för att användas vid sexförsäljning i olika lägenheter i Göteborg, Växjö och Malmö.

delningar

Polisens traffickinggrupp har nystat upp en stor kopplerihärva i västra Sverige. Det gäller lägenhetsprostitution och människosmuggling av rumänska kvinnor.

Polisen misstänker att kvinnorna har förts in i Sverige för att sälja sex i bland annat Malmö. Men även i lägenheter i Göteborg och Växjö.

Den misstänkta bordellverksamheten ska enligt åklagarens ha pågått sedan den 1 januari men det kan mycket väl vara under längre tid:

– Någonstans måste man dra en gräns men det är väl inte otroligt att det här kan ha pågått tidigare än så, säger Thomas Ahlstrand, vice chefsåklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, till GP.

Under fredagen häktades fyra personer, två män och två kvinnor, misstänkta för grovt koppleri. Dessa ska enligt misstankarna ligga bakom sexhandeln, vilket SVT Nyheter Väst var först att rapportera om.

En man har gripits utomlands, två stycken är skrivna på en adress i Göteborg. Den fjärde, en 31-årig kvinna greps och anhölls i Malmö i måndags men har sedan dess flyttats till Göteborg där häktningsförhandlingarna hölls.

Samtliga misstänkta är från samma EU-land och var anhållna i sin frånvaro innan polisen fann dem. Åklagaren bekräftar att det kan röra sig om en härva som kan växa.

– Det finns fler misstänkta och det här är inget man jobbar fram på en eftermiddag, säger han till tv-kanalen.

Detaljerna kring de utsatta kvinnorna vill Ahlstrand inte gå in närmare på. Han säger dock att de nu bor på olika boende. Det finns en möjlighet att rubricering ändras till människohandel.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?