Explosioner oroar familjer: "Är jättejobbigt"

Foto: Privat / Fredrik Larsson

"Stefan" har sin familj boende på gatan och oron att de ska skadas vid en sprängning är påtaglig.

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Bara två timmar efter explosionen på Dag Hammarskjölds Torg inkommer samtal till polisen om en hög smäll på Närkesgatan i Malmö.

När polis anländer kan de konstatera att en entrédörr till en port har mindre skador. Glaset har krossats men övrigt ska dörren vara relativt intakt.

I huset bor flera barnfamiljer. "Stefan" vars familj bor i huset är oroad över situationen.

– Jag har bott där i 10 år. Jag flyttade förra året och nu är det familjen som bor där, säger "Stefan", som vill vara anonym, till 24Malmö.

– Det är faktiskt jättejobbigt, själva tanken att de bor i Malmö är jobbigt. I det trapphuset finns fyra små barn. Vi, folk som bor i Malmö, lever med en rädsla för att ingen vet när och var sprängmedel kan explodera. Man känner sig inte trygg i den fina staden.

Oron för att det ska hända familjen något är stor och enligt "Stefan" är det bara tur att ingen oskyldig har skadats ännu.

– Om de vill spränga sprängmedel kan de göra det långt från allmänheten, så ingen kommer till skada eller dör. Att ingen hittills har blivit skadad av en explosion är bara tur.

"Stefan" menar att något måste göras för att få stopp på dåden.

– Det borde monteras övervakningskameror lite överallt i stan. Det hade kanske hjälpt något. De som är ansvariga för explosioner och skjutningar kommer inte sluta. De vet att de aldrig kommer bli tagna av polisen. Straffade kommer de inte heller bli. Folk som har gjort mycket värre saker har inte fått det straffet de verkligen borde fått, eller så fick de ingen straff alls. De tror att de kan göra vad de vill och det gör dem.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar