Laddar

Enormt sagohus för barn byggs i Malmö

Storsuccén kommer att byggas i Malmö.

delningar

Malmö kommer att få en egen version av det populära Junibacken.

Med en entré på 300 kvadratmeter och en andra våning på 3000 kvadratmeter kommer det enorma sagokulturhuset att byggas som en del av det nya Torghuset Mobilias torg.

Staffan Götestam, grundare av Junibacken, som planerar att bygga det nya sagokulturhuset i Malmö kommer att heta Funnys Äventyr, vilket Sydsvenskan först rapporterade om.

Det finns i dagsläget ett Junibacken i Stockholm som öppnade år 1996 med fokus på barnlitteratur och Astrid Lindgrens berättelser. Nu vill Staffan Götestam skapa något liknande med inspiration därifrån.

Men han vill själv inte benämna det som ett Junibacken.

– Jag vill inte kalla det för det. Funnys Äventyr har en egen identitet, men inspirationen kommer från Junibacken och är såklart en variant av det, säger Staffan Götestam, sa Staffan Götestam till Sydsvenskan.

På Funnys Äventyr kommer man att mötas av en stor bokhandel och interaktiva utställningar baserat på berättelser. Man har redan fått muntliga löften från författarna till bland annat Pettsson och Findus, Mumintrollen, Alfons Åberg och Lasse-Majas detektivbyrå.

– På lekland så släpper man in barnen bakom ett staket och så sitter de vuxna där med en laptop. Här ska de vuxna vara med. Det är en familjeupplevelse.

Relaterade artiklar