Laddar

Efter sprängdåden – nu vill man flytta polishuset

Låg säkerhet i lokalerna: "Polisstationen är inte optimal för oss".

delningar

Efter den senaste tidens sprängdåd mot polisbilar och polishuset i Rosengård vill man nu flytta från lokalerna på Sallerupsvägen. Anledningen är att säkerhet i lokalerna är för låg, rapporterar P4 Malmöhus.

– Det är en polisstation som i princip finns i en hyresfastighet, det innebär att det är andra som har tillträde till lokalerna vilket gör det ännu svårare för oss i säkerhetsarbetet. Så just den stationen är inte optimal för oss, säger polismästare Stefan Sintéus till radion.

Polisen har nu ansökt om att ny polisstation ska prioriteras. Sintéus berättar att det kan röra sig om nya hyrlokaler eller att strukturera om lokaler som polisen redan har.

Vid polisstationen i Rosengård, där det förra veckan inträffade en detonation, diskuteras nu inkastningsskydd. I Helsingborg har man även tagit upp frågan om övervakningskameror och väktare som säkerhetsåtgärder.

Stefan Sintéus berättar för radiokanalen att det handlar om att hitta en balas mellan trygghet och tillgänglighet.

– Problemet med just vår säkerhet på polisstationer är att svensk polis är en tillgänglig polis, vi vill inte stänga in oss. Det har ett pris, att man kan komma till fasader förhållandevis enkelt. Att helt eliminera risken för angrepp är väldigt svår att hantera, säger han.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?