Laddar

Efter kritiken – Redhawks förbjuder fansens banderoll

Malmö Redhawks fördömer och förbjuder en av supportrarnas budskapsbanderoller som visades upp mot Karlskrona.

delningar

Det var under bortamatchen mot Karlskrona i lördags som en eller flera personer i Malmö Redhawks klacksektion höll upp en budskapsbanderoll som syntes genom plexiglaset.

På banderollen stod det: ”Fautores Malmö, Kors & tvärs, Kn*llar brudar, Dricker bärs”.

Banderollen fick snabbt motta stor kritik av andra Malmö Redhawks-supportrar som inte ville förknippas med budskapet, både på läktaren och på sociala medier.

Nu meddelar Malmö Redhawks via sin hemsida att klubben fördömer banderollen och förbjuder den från att synas i framtiden.

– Banderollen strider mot våra värdegrunder och det vi står för. Det blev också mycket upprört bland våra övriga supportrar på läktaren, när en grupp valde att hålla upp en banderoll med ett budskap som majoritet ej vill förknippas med. Banderollen var inte godkänd av Malmö Redhawks, vilket alla budskapsbanderoller skall vara, skriver klubben på sin hemsida.

– Som en åtgärd av detta kommer Malmö Redhawks att förbjuda Fautores (en supporterfalang inom Redhawks red. anm.) att synas med sin banderoll framför Malmö Redhawks klack. Om den står som en symbol framför vår klack, så finns det människor som inte vill stå bakom vad den gruppen står för och hur de uttrycker sig verbalt och på banderoller, skriver klubben.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?