Efter infektioner och dödsfall – nu stängs operationssalarna

. - Foto: Petter Arvidsson, Bildbyrån

En patient har avlidit och flera har blivit svårt sjuka efter operationer på sjukhuset. Nu sätter politikerna stopp och stänger salarna.

5 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Efter att flera patienter har blivit svårt sjuka och en person avlidit stängs nu flera operationssalar vid Skånes universitetssjukhus i Malmö, rapporterar TV4 Nyheterna. Det är operationssalarna för ryggkirurgi som stängs. Under 2013 och 2014 insjuknade 27 patienter efter operationer i salarna. Ingreppen stoppades tillfälligt men efter att ha återupptagits misstänks ytterligare 150 personer ha blivit smittade under hösten 2017. Sex personer blev svårt sjuka och en person avled.

Trots att orsaken till smittan inte hittades fortsatte sjukhuset att utföra ryggkirurgi i lokalerna. Nu har sjukvårdspolitikerna i Region Skåne satt stopp och beslutat att stänga salarna. I april byggs tillfälliga operationsmoduler för 39 miljoner.

– Det är inte hållbart att operera människor när man får återkommande infektioner. Därför fattade vi det beslutet, säger Ingrid Lennerwald (S), ordförande i beredning för framtidens sjukvård, till TV4 Nyheter.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar