Dömd djurplågare fortsatte vanvårda sina djur

Hunden på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Pixabay.

Malmöman lät bland annat hundar sova i sin egen avföring

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Efter upprepade besök i en Malmömans hem och koloniområde beslutar nu Länsstyrelsen att han saknar förmåga att sköta om sina hundar. Nu förbjuds han att ta hand om djur i framtiden. 

Redan 2017 hittades i mannens hem i Malmö sex hundar instängda i ett varmt utrymme. Det utan både vatten och mat samtidigt som det låg hundbajs på golvet. Då omhändertogs hundarna och mannen dömdes senare för djurplågeri. 

Efter flera polisanmälningar om lösspringande hundar på ett koloniområde i Malmö gjorde i somras Länsstyrelsen kontroller både där och vid en kolonistuga i Landskrona där mannen hade ett antal hundar. 

I Landskrona fann man nio hundar som var undernärda och hade oklippta klor. De var även i behov av veterinärvård. I Malmö hade mannen sju hundar vid en stuga som även dem hade oklippta klor och var i stort behov av veterinärvård. 

Trots upprepade krav från Länsstyrelsen att hundägaren skulle åtgärda bristerna, så har inga bevis på att så skett inkommit till myndigheten. 

Nu beslutar Länsstyrelsen att mannen måste göra sig av med alla sina hundar och han förbjuds även från att ta hand om några djur överhuvudtaget i framtiden.  

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar