Laddar

Det här vet vi om senaste våldtäkten: ”Ej av överfallskaraktär”

Spår och beslag gjorda från platsen, specialsökhund har använts.

delningar

Under söndag efter klockan 21.00 inkom en anmälan om våldtäkt. Händelsen ska ha inträffat sent på fredagskvällen, strax innan midnatt till lördagsmorgonen vid 8-9-tiden.

En kvinna över 18 år ska ha blivit våldtagen av, som hon säger till polisen, ”fler än två personer”.

– Händelsen har föregåtts av kontakt mellan kvinnan och gärningspersonerna, men är för henne okända personer. Det ska ej vara av överfallskaraktär, säger Nils Norling, Malmöpolisens presstalesperson.

  Foto: André Kvist

Själva våldtäkten ska ha skett i en lokal, ett utrymme, i en flerbostadshus på Lindängen. Närmare detaljer vill polisen i nuläget inte ge. Men det är inte en plats som enbart ett fåtal personer har tillgång till.

Polisen har säkrat vissa spår och beslag från platsen som nu har skickats på analys till Nationellt Forensiskt Centrum, NFC. En specialsökhund som söker kroppsvätskor har använts i arbetet.

– Det finns inga misstänkta i nuläget. Just nu pågår åtgärder, vi har genomfört teknisk undersökning och söker kameraövervakning i området. Vi genomför eller kommer genomföra dörrknackning.

LÄS MER: EXTRA: Misstänkt våldtäkt i lägenhet – man släppt på fri fot

Det kommer även hållas ytterligare förhör med kvinnan och potentiella vittnen. Enligt polisen är kvinnan inte allvarligt fysiskt skadad.

Brottsrubriceringen anges som våldtäkt och inte grov våldtäkt. Detta kan komma att korrigeras, berättar Nils Norling. Då detta rör sig om flera misstänkta gärningspersoner är möjligheten stor att det sker.

Polisen ser inga kopplingar till de övriga fyra anmälningar om gruppvåldtäkter som skett de senaste månaderna i Malmö.

Uppdatering: Vid klockan 13 hade polisen ändrat brottsrubricering från våldtäkt till grov våldtäkt.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?