Detta vet vi efter måndagens dödsskjutning

Insatser har pågått hela tisdagen. Gärningsmännen kan ha fångats på film.

delningar

Polisen har ännu ingen misstänkt för måndagens brutala dödsskjutning i anslutning till Rosengård centrum. En man i 20-årsåldern sköts till döds och hittades livlös på trottoaren.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare och man misstänker att mordet har koppling till den senaste tidens våldsupptrappning i Malmö.

Tidigt gick polisen ut med att man söker efter en moped som de misstänkta gärningsmännen ska ha flytt ifrån platsen på.

– Vi har hittat en moped som är utbränd en timme efter skottlossningen, den är vi intresserade av. Vad som hänt med mopeden helt enkelt, sa polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford till 24Malmö.se under tisdagsmorgonen.

Under tisdagsdygnet har polisen arbetat med att knacka dörr i området, ett arbete som i ett tätt bostadsområde som detta kan ta lång tid.

– Dörrknackningen tar väldig tid. Man kan tycka att det låter som ett lätt arbete, men varje gång man träffar på någon renderar det i ett samtal, ett förhör. Är man inte hemma får man ta kontakt i efterhand. Allt som verkar väldigt enkelt och lättvindigt tar i verkligheten lång tid, sa Ewa Gun Westford.

Polishelikoptern har ekat över hustaken över Malmö under tisdagen och finns med som förstärkning i polisens jakt på gärningsmännen. Samtidigt har polisen gått igenom övervakningskameror som funnits alldeles intill mordplatsen i hopp om att gärningsmännen kan ha fångats på bild.

– Vi kan säga som så att vi går igenom kamerar, knackar dörr och ärendet pågår för fullt, sa Ewa-Gun Westford.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar