Den stora vårfesten pågår i tio dagar: "Är startskottet"

Stephanie Karlsson. Foto: Pressbilder

Musik från kända artister, valborgsfirande, invigning av Vänskapstorget och barnloppis är bara några av evenemangen i Folkets Park under Den stora vårfesten.

delningar

Våren är äntligen här och i Folkets Park firas det med dunder och brak. Den stora vårfesten pågår den 26 april till den 5 maj och under tio dagar bjuds alla besökare bland annat på musik från kända artister, barnloppis, invigning av Vänskapstorget, sneakers swap och valborgsfirande. Alla parkens verksamheter har öppet och runt om i parken kommer det pågå aktiviteter, både ute och inne.

– Man kan säga att Den stora vårfesten är startskottet för våren när parken blommar upp och fylls med människor och aktiviteter, säger Stephanie Karlsson, som är kommunikatör på fastighets- och gatukontoret, Malmö Stad, till 24Malmö.se.

Folkets Park bjuder på en hel del musik och under Den stora vårfesten uppträder artister som Emil Jensen, Iris Gold, Fastpoholmen, Ozzy med Mazzo och Rankz, Faruk K och Miriam Aïda med flera. Dessutom blir det Malmös första sneaker swap, rullskridskodisco, dans på Brändan, Turkisk kulturfestival, Barnfest på Far i Hatten och historiska rundvandringar. Den 26 april invigs Vänskapstorget som är en ny plats i Folkets Park som har skapats för ungdomar och även designats av dem.

– Vänskapstorget är en ny satsning för i år. Ungdomar från Malmö har fått vara med och önska vad de ska ha i parken och vid Vänskapstorget kan man nu hålla på med multisport, skejta eller gå på utomhusbio. Den har invigning på fredag klockan fyra med pompa och ståt. Sedan fortsätter kvällen med Ozzy på scenen. Scenen bygger vi nu och den är nästan klar, säger Stephanie Karlsson.

Under invigningen bjuds det på DJ's, dans med @Bowdown, utomhusbio, tv-spelsturneringar, skate och grillning. Därefter fortsätter Den stora vårfesten och den 28 april är det säsongspremiären av den alltid lika populära barnloppisen. Redan från klockan 09 på morgonen går det att fynda kläder och leksaker till stora och små barn.

– Det är tusentals människor som kommer hit för att köpa och sälja barnartiklar - det brukar vara väldigt populärt. Det här blir den första barnloppisen för säsongen och den återkommer sista söndagen i månaden ända fram till september, säger Stephanie Karlsson.

Självklart firas även Valborg i Folkets Park den 30 april. Anders ”Ankan” Johansson leder gästerna genom kvällen som konferencier från Stora scenen. Klubbkören sjunger in våren med Emil Jensen som också håller årets vårtal.

– Alla får komma till parken och fira in våren tillsammans. Här finns något att göra oavsett ålder.

Avslutningsvis tänds valborgsbrasan av dansgruppen Estilo Faixa International som också bjuder på sambatåg med gruppen BAM.

Finns det någon risk att brasan är hotad med tanke på de gräsbränder som härjat i Skåne och på andra platser?

– Inte vad vi har fått information om, men vi jobbar jättemycket med säkerhet och om det kommer eldningsförbud påverkar det brasan. Men det är inget jag har fått besked om i dagsläget, säger Stephanie Karlsson.

Folkets park öppnar för säsongen i och med Den stora vårfesten, men skillnaden mot tidigare år är att den i år inte kommer stänga för säsongen.

– Det är en stor grej för i år att vi har en ny typ av verksamhetsplanering. Det blir fullt av aktiviteter hela året, avslutar Stephanie Karlsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar