Laddar

Dags för årets sista hemmamatch: ”Stadion måste studsa”

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN

MFF tar emot belgiska KRC Genk.

delningar

Nu är det dags för MFF:s sista hemmamatch för i år. Då kommer belgiska KRC Genk på besök – för en uppgörelse i UEFA Europa League. Under de fyra matcherna hittills i gruppspelet har MFF spelat hem fem poäng. Och nu återstår två matcher, varav returmötet mot KRC Genk är näst på tur. Sist lagen möttes slutade det med 0-2 förlust för MFF i Belgien

– Jag lärde mig mycket av den matchen som tränare, vilket man kunde se i matcherna därefter. Europa är betydelsefullt för klubben men också för mig och för spelarna. Man lär sig mycket av tempot och förmågorna man möter, säger Uwe Rösler till klubbens sajt. 

I den belgiska ligan ligger KRC Genk i topp, men de senaste matcherna har de haft problem med målskyttet och åkt på ett antal poängförluster. 

– Med så många matcher man spelar kommer det alltid att komma perioder där allt inte går enligt planen. Jag tror inte det finns någon stor skillnad i hur de spelar. De är i en period där de inte gjort tillräckligt många mål. Men de har kvalitet i hela laget, säger Uwe Rösler.

Uwe Rösler tror laget har stora chanser till revansch mot Genk. 

– Vi behöver ha en bra dag och det finns alla möjligheter för oss att ha det. Vi har också många bra spelare som är i god form. Symbiosen mellan publik och spelare måste vara optimal. Då kan vi skriva historia tillsammans. Stadion måste studsa, säger han. 

Relaterade artiklar