Dags för årets sista hemmamatch: ”Stadion måste studsa”

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN

MFF tar emot belgiska KRC Genk.

delningar

Nu är det dags för MFF:s sista hemmamatch för i år. Då kommer belgiska KRC Genk på besök – för en uppgörelse i UEFA Europa League. Under de fyra matcherna hittills i gruppspelet har MFF spelat hem fem poäng. Och nu återstår två matcher, varav returmötet mot KRC Genk är näst på tur. Sist lagen möttes slutade det med 0-2 förlust för MFF i Belgien

– Jag lärde mig mycket av den matchen som tränare, vilket man kunde se i matcherna därefter. Europa är betydelsefullt för klubben men också för mig och för spelarna. Man lär sig mycket av tempot och förmågorna man möter, säger Uwe Rösler till klubbens sajt. 

I den belgiska ligan ligger KRC Genk i topp, men de senaste matcherna har de haft problem med målskyttet och åkt på ett antal poängförluster. 

– Med så många matcher man spelar kommer det alltid att komma perioder där allt inte går enligt planen. Jag tror inte det finns någon stor skillnad i hur de spelar. De är i en period där de inte gjort tillräckligt många mål. Men de har kvalitet i hela laget, säger Uwe Rösler.

Uwe Rösler tror laget har stora chanser till revansch mot Genk. 

– Vi behöver ha en bra dag och det finns alla möjligheter för oss att ha det. Vi har också många bra spelare som är i god form. Symbiosen mellan publik och spelare måste vara optimal. Då kan vi skriva historia tillsammans. Stadion måste studsa, säger han. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar