Café utsatt för bombdåd: "Någon form av sprängladdning"

Arkivfoto: Michael Hoffman - Foto: Mostphotos

Polis spärrade av ett stort område i anslutning till caféet.

delningar

Strax innan midnatt fick polisen flera samtal om att det hörts en hög smäll i centrala Malmö. På Dag Hammarskjölds Torg anträffades glassplitter från en ruta vid en cafékedja, och platsen spärrades av. Nationella bombskyddet och kriminaltekniker kallades till platsen.

– Vi har konstaterat att det rört sig om någon sprängladdning, säger Jerker Olsson, inre befäl vid polisen i Malmö.

Både Gibraltargatan mot Centralen och Neptunusgatan stängdes av fram tills den tekniska undersökningen var klar, vilket påverkade busstrafiken. Polispatruller har sökt i området och kontrollerat om det finns kameror i området som kan ha filmat något av händelsen.

Exakt vad som har detonerat och motiv är på fredagsmorgonen fortfarande oklar.

– Vi har ingen misstänkt och motivet är oklart. Det finns ingen känd hotbild. Vi ska så småningom prata med de som har caféet.

De materiella skadorna på platsen är begränsade till det aktuella kaféts entrédörr samt fönsterruta. Ingen person har gripits misstänkt.

Händelsen är rubricerad som allmänfarlig ödeläggelse. Det finns inga uppgifter om att händelsen medfört några personskador.

Bara två timmar efter explosionen får polis samtal om en hög smäll på Närkesgatan i Malmö. Där har en entrédörr skadats av en explosion.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar