Laddar

Butikskedjan öppnar i centrala Malmö: ”Det är extra roligt”

Ett tioårskontrakt har skrivits på och nu planeras öppningen.

delningar

HSB Sundsfastigheter, dotterbolag till HSB Malmö, har hyrt ut 2253 kvadratmeter i Turning Torso Gallery till Lidl Sverige.

– Lidl är den perfekta hyresgästen, så väl för Västra hamnen som för Turning Torso Gallery. Vi upplever Lidl som en väldigt modern butikskedja som går i bräschen för miljövänliga butiker och ett kundorienterat tänk. Hyresavtalet är på 10 år, vilket är en tydlig markering att Lidl är här för att stanna, säger Marcus Altengård, förvaltare på HSB Sundsfastigheter, i ett pressmeddelande.

Lidl får sällskap i Turning Torso Gallery av de befintliga hyresgästerna restaurang Bon Ici, Crossfit-fabriken, HSB Affärsstöd och APCOA Parking. Tillsammans gör de fem verksamheterna att byggnaden nu är fullt uthyrd.

– Västra Hamnen är en spännande stadsdel där hållbarhet är i fokus. Vi är stolta över att etablera Lidls nya koncept här, eftersom hållbarhet genomsyrar hela företaget från byggande till sortiment, säger Lulu Gylleneiden Fastighetschef på Lidl Sverige.

– Många boende i stadsdelen har efterfrågat Lidl. Det är extra roligt att öppna en butik i Turning Torso Gallery, där det är nära till boende och finns goda parkeringsmöjligheter.

Relaterade artiklar

Programmet är spikat för Sommarscen Malmö 2018

Sommarscen Malmö 2018 är åtta veckor av kulturupplevelser, med musik, teater, dans, litteratur och film i en salig blandning. Nu är programmet spikat och det innehåller 153 programpunkter på 44 olika spelplatser i Malmö.