Laddar

Busspassagerare ertappad med stora mängder knark

Hade gömt drogerna i ett hemligt fack. Nu får smugglaren fängelsestraff.

delningar

På kvällen den 17 november stannades en buss vid Lernacken för kontroll. Passagerarna ombord ombads att gå av bussen och ta med sig sitt bagage.

En av passagerarna var en man i 30-årsåldern och hans väska undersöktes av tullpersonalen. I botten på väskan visade det sig finnas ett underlag inlagt som skapade en dubbel botten på väskan. Under den dubbla bottnen fann tullen plastemballage med flera kartor tabletter i. Sammanlagt rörde det sig om 2 198 tabletter innehållande narkotikaklassade ämnen.

Mannen greps samma dag och har suttit frihetsberövad sedan dess. Han har i förhör hävdat att han inte kände till tabletterna och endast var skickad av en vän till Sverige. Anledningen var för att hämta kläder som vännen glömt kvar vid en vistelse och själv inte kunde hämta. Men tingsrätten avfärdar dessa uppgifter som inte trovärdiga.

Enligt tingsrätten är den bevisning som åklagaren lagt fram tillräckligt stark för att åtalet ska ses som styrkt. Bland annat har mannen i samband med att bussen stoppades skickat flera meddelanden till ett okänt nummer där det stod meningar i stil med att han var avslöjad.

Malmö tingsrätt finner därför mannen skyldig till grov narkotikasmuggling. Påföljden blir fängelse i tre år och sex månader. Mannen kommer vara fortsatt häktad tills domen vinner laga kraft mot honom.

 

 

Relaterade artiklar