Här är bostaden – som ingen vill köpa: ”Väldigt ovanligt”

I över fyra år har lägenheten på Almhög legat ute – utan att någon velat köpa den.

delningar

Bostadsrätten som ligger på Almhög i närheten av Mobilia har legat ute i över fyra år – utan att någon köpt den (!). Lägenheten som ligger på Solvändegatan har fönster åt två väderstreck. Den har dessutom inga skönhetsfel så långt ögat ser. Hur kommer det sig, egentligen?

– Lägenheten har annonserats ute länge och det är ovanligt. Den ligger högst upp i huset och har utsikt åt två väderstreck. Men hos mig finns det inga begränsningar för hur länge en lägenhet kan ligga ute, säger den ansvarige mäklaren.

Men vad beror det på att den legat ute så länge? – Priset är 650 000 kronor. Tidigare har priset varit för högt. Det har inneburit att köpare har kunnat hitta bättre lägenheter till bättre pris i området. Men nu har samtalsfrekvensen ökat. Jag skulle gissa att lägenheten kommer att säljas inom kort.

Även Simon Falke, kontorschef för Skandiamäklarna i Malmö, medger att det är sällsynt.

– Det är väldigt ovanligt att lägenheter ligger ut så pass länge. Genomsnittet nu är lite drygt tre veckor. Går det över en månad är det ovanligt nu för tiden.

Vad beror det på när lägenheter ligger ute till försäljning så pass länge? – Ofta kan det handla om att säljaren/säljarna har orimligt höga förväntningar på vad de ska få för den.

Kan det bero på området den ligger i? – Just Almhög är för tillfället ett område som är väldigt svårsålt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar