Laddar

Blåste flera personer med falska annonseringar

Malmö tingsrätt dömer flera personer för bedrägeri.

delningar

Under 2017 har ett flertal personer blivit lurade på resor, konserter och andra objekt som legat till försäljning på annonseringssidorna Blocket och Tradera. Bakom de falska annonserna stod fyra personer som nu har fått sina domar av Malmö tingsrätt.

Tre av personerna är kvinnor, mellan 24 och 37 år gamla. Den fjärde personen är en 36-årig man som är bosatt i Danmark.

Via försäljningsannonser på internet har de lyckats få olika personer att sätta över pengar till ett bankkonto. Efter att de tagit emot pengarna har de slutat kontakta köparna. Några varor har inte levererats, eller så har de levererat något helt annat än vad som var överenskommet.

Den 36-åriga mannen har hävdat att han på grund av sitt spelmissbruk har låtit personer han haft skulder till använda hans bankuppgifter i olika sammanhang. Han har känt till att pengarna har kommit från kriminell verksamhet och hans uppgift har varit att ta emot pengarna och sedan lämna de vidare.

Samtliga tre kvinnor nekar till brott och har gett olika förklaringar till de insättningar som har gjorts till deras bankkonton. De har bland annat hävdat att det rör sig om ekonomiskt stöd för barn och pengar som de tidigare lånat ut och fått tillbaka.

Den 36-åriga mannen förekommer under 48 avsnitt i belastningsregistret och har även tidigare gjort sig skyldig till bedrägeri. Han döms till sex månaders fängelse och ska även betala skadestånd på strax under 100 000 kronor.

Den 37-åriga kvinnan har dömts för sex bedrägeribrott sedan 2008 och döms till tre månaders fängelse. Den 24-åriga kvinnan döms till fängelse i två månader och den tredje döms till skyddstillsyn.

36- och 37-åringen dömdes även för olovlig identitetsanvändning sedan de använt andra personers identiteter på olika annonseringssidor.

 

Relaterade artiklar