Laddar

BK Olympic kvar i botten efter tung förlust

Malmölaget fick inte med sig några poäng från Smålandsbesöket. Nu ligger de på nedflyttningsplats i tabellen.

delningar

BK Olympic åkte till Kalmar för en viktig bortamatch mot IFK Berga under lördagen i division 2 södra götaland. En match som på förhand såg tuff ut med tanke på det rådande tabelläget. Smålänningarna är med och tampas i toppen och Malmölaget kravlar sig fast vid bottenstrecket.

Och prognoserna visade sig stämma. Redan efter 28 minuter hade IFK Berga tagit ledningen med 2-0. Ett resultat som stod sig i halvtid.

Olympic lyckades dock ta sig in i matchen genom en reducering i den 75:e matchminuten när mittfältaren Andreas Åkerlund nätade.

– Vi gör en bra andra halvlek och får in en reducering genom fint kombinationsspel med passning snett inåt bakåt, säger Åkerlund.

Men hoppet om poäng med sig hem till Malmö släcktes när Berga fick en straff i den 88:e minuten och satte spiken i kistan, rapporterade 24Kalmar.

– Vi släpper in lite enkla mål och gör lite för många individuella misstag som straffar sig.

Att laget nu ligger näst sist i tabellen är inget som Åkerlund deppar ihop över i nuläget.

– Jag tror vi kommer vända det. Vi är aldrig helt utspelade och det är lång tid kvar av säsongen.

 

Elitettan:

Oskarshamn – Prespa Birlik 0-3 (0-1)

Division 2 södra:

Kvarnby IK – IFK Hässleholm 1-3

Damallsvenskan:

Rosengård – Kid Örebro 3-0 (1-0)

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?