Laddar

Äldreomsorgen i Malmö får toppbetyg

Hela åtta av tio personer är nöjda med äldreomsorgen i Malmö – och dessutom får personalen toppbetyg för sitt bemötande.

delningar

Åtta av tio är nöjda med äldreomsorgen i Malmö – och personalen får toppbetyg för sitt bemötande. Det visar den årliga brukarundersökningen som godkändes av kommunstyrelsen på onsdagen

Brukarnas toppbetyg får personalen, 95 procent inom hemtjänsten och 92 procent på äldreboendena upplever att de alltid eller oftast får ett bra bemötande av personalen.

Båda siffrorna är oförändrade sedan 2014 och allra mest nöjda är de äldre i stadsområde Söder med 86 procent. De som är minst nöjda är de äldre i stadsområde Norr med 80 procent.

– Många resultat är glädjande, speciellt att 95 procent upplever att de får ett bra bemötande av Malmö stads personal. Personalens arbetsvillkor är viktiga för kvalitén i arbetet därför är det glädjande att personalen får så gott betyg. Arbetet med att höja kvalitén ska vi ha för ögonen varje dag. Vi ökar budgeten med 70 miljoner kronor i år för ökad bemanning som ett led i detta. Det kommer att märkas både bland den personal som möter brukarna och bland antalet biståndshandläggare som kommer att bli fler, säger Carina Nilsson (S), kommunalråd med ansvar för vård och omsorg.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?