20-åringar pistolrånade man för tusentals kronor

Foto: Polisens förundersökningsprotokoll.

Två män åtalas: "Om du berättar detta för någon kommer vi att leta upp dig och döda dig"

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Två män, båda i 20-årsåldern, står nu åtalade vid Malmö tingsrätt. Det efter att tillsammans ha stulit bland annat elektronik, utländska sedlar och en jacka till ett värde av runt 40 000 kronor från en man. De har dessutom stulit 30 000 kronor i kontanter från samma man. Det genom att rikta och trycka en pistol mot honom samtidigt som de sa att han skulle dö. Händelsen inträffade den 2 oktober förra året i Malmö. Händelsen rubriceras som rån och inträffade på en adress i Malmö och på Emporia i Malmö.

De båda männen står också åtalade för försök till grov utpressning. Det för att genom olaga tvång försökt få mannen att ge dem mobiltelefoner. Det skedde i samband med det tidigare rånet. Männen ska enligt åtalet ha hotat att döda mannen om han inte gav dem mobiltelefoner senast nästa dag. Brottet bör enligt åklagare bedömas som grovt eftersom man använt en pistol. 

Båda männen står även åtalade för övergrepp i rättssak. Det eftersom man hotat målsäganden att de skulle döda honom ifall polisen fick veta vad han utsatts för. Enligt förundersökninsprotokollet ska männen bland annat ha sagt: "Om du berättar detta för någon kommer vi att leta upp dig och döda dig".

En av männen erkänner rån, men nekar i övrigt. Den andra mannen nekar till brott. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar