Laddar

17-åring åtalas för dubbla mordförsök – skyddsväst räddade offret

Utan skyddsväst hade det tredje skottet träffat i ryggen.

delningar

En 17-årig ung man åtalas nu för mordförsök vid Malmö Tingsrätt.

Det var den 21 januari i år på Kantatgatan i Malmö som 17-åringen i samförstånd och tillsammans med andra försökte ta livet av en ung man i 18-årsåldern. En pistol med kaliber .22 användes och det första skottet träffade i vänstra knät.

Det andra skottet var livshotande och träffade i vänster höft. Det tredje skottet träffade i ryggen men tursamt för målsägande bar denne en skyddsväst. Han fick föras till sjukhus med allvarliga skottskador.

17-åringen ska därefter ha förvarat ett av de vapnen som användes vid mordförsöket och motverkat att brottet uppdagades.

Tio dagar senare var 17-åringen inblandad i ytterligare ett mordförsök. Denna gången tillsammans med med en 20-åring och en 22-åring som nu också står åtalade.

De tre unga männen har tillsammans skjutit minst sex skott mot en 24-åring, hemmahörande i Blekinge. Skotten sköts från 10 till 20 meters avstånd men ingen av skotten träffade 24-åringen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?