Laddar

10 sätt att bli av med spindlar i hemmet

Ogillar du spindlar och vill göra allt för att slippa dem? Då ska du följa de här tipsen!

delningar

Det är många som ogillar synen av en spindel hemma på väggen. Även om man inte vill ha dem hemma lyckas de komma in, bygga spindelnät och föröka sig. Men det finns ett antal knep för att bli av med dem, enligt sajten naturallivingideas.com.

Apelsinskal – Spindlar hatar citrusfrukter så ett bra sätt att få bort dem är att använda skal från en apelsin, citron eller lime. Gnugga lite av skalet mot golvlister, bokhyllor och andra platser där spindlar brukar vara, så kommer de inte tillbaka.

Gurkmeja – Kryddan är inte bara bra utifrån en hälsomässig vinkel, den funkar bra för att hålla spindlarna borta. Blanda två teskedar gurkmeja med vatten så du får en fin smet. Applicera sedan smeten på bomullstussar och lägg dem på ställen där spindlarna håller till. Det är viktigt att inte applicera smeten direkt på möbler då den är svår att ta bort.

Pepparmint – Fyll en sprayflaska med pepparmintsessens-olja och spreja lite i huset så får du både en bostad som luktar fräscht och en bostad utan spindlar.

Vinäger – Det känns som att vinäger kan användas till 1 000 olika saker. Att få bort spindlar visar sig vara en av dem. Fyll en sprayflaska med vinäger och lite vatten och spreja i hörn och springor så kommer du inte se några spindlar på ett bra tag.

Skaffa en katt – Du kanske inte behöver skaffa en katt bara för att göra dig av med spindlar. Men om du har gått i tankar att köpa en katt så är spindelborttagning en funktion du får med på köpet. Katter är bra på att hålla nere spindelantalet i huset.

Lök – Det är ett gammalt men effektivt knep som fungerat i flera generationer. Skär upp en lök, lägg löken i en skål med vatten och placera skålen där spindlarna kommer in.

Kastanjnötter – Ytterligare ett gammalt knep för att hålla spindlarna borta ska vara kastanjer. Knepet är också oerhört enkelt. Ta bara en kastanjnöt och placera i fönsterblecket samt några hörn i hemmet.

Städa – Det kan låta som en självklarhet, men det kanske billigaste sättet att bli av med spindlarna är att städa. Genom att hålla hemmet kliniskt rent så ser du också till att hålla hemmet rent från spindlar.

Kanel – Gurkmeja är inte den enda kryddan som visat sig effektiv mot spindlar, även kanel fungerar utmärkt. Det räcker helt enkelt att lägga ut lite kanel på rätt ställen i hemmet så är du klar. Det sägs att om du lägger en linje med kanel framför en spindels ingång så kommer den inte passera linjen.

Eucalyptus – Växten har en väldigt distinkt mentol-liknande doft som spindlar hatar. Dessutom funkar eucalyptus som en utmärkt inomhusväxt. Ha gärna mer än en i hemmet för att verkligen vara säker på att växten ska ge effekt.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?