Person klämdes fast i truckolycka

En person har förts till sjukhus efter en arbetsplatsolycka.

Mia Martelleur

Kl.10:33, 6 februari, 2018

Person klämdes fast i truckolycka
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Det var vid 09.44 på tisdagen som SOS larmades om en arbetsplatsolycka i Frihamnen. Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

Det rörde sig om en person som klämdes fast mellan en truck och en lastbil på en arbetsplats i Frihamnen. Personen har förts till sjukhus för kontroll. I nuläget är det okänt exakt vad som inträffat och skadeläget är oklart.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Köksbrand i lägenhet i Malmö

Räddningstjänsten larmades till en lägenhet i Malmö på onsdagen.

Josefine Göransson

Kl.14:19, 21 februari, 2018

Köksbrand i lägenhet i Malmö
Foto: Arkiv

Klockan 13.52 på onsdagen larmades räddningstjänsten till Munkhättegatan i Malmö med anledning av att vit rök hade setts från en lägenhet.

– Vi är på plats där och har konstaterat en brand på spisen. Branden är släckt och inga personskador rapporteras, säger Gustaf Sandell, Inre befäl vid räddningstjänsten Syd vid 14.15-tiden

Enligt räddningstjänsten har det brunnit i mindre omfattning och man fick efter släckning ventilera ut en del rök ur lägenheten.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Man misstänks ha tvingat personer att tigga

Anhållen misstänkt för människohandel, olaga hot och utpressning.

André Kvist

Kl.11:19, 21 februari, 2018

Man misstänks ha tvingat personer att tigga
Två män ska ha tvingats att tigga i Sverige, en person är anhållen. Foto: Arkiv.

En 32-årig man är anhållen misstänkt för att förmått två andra män att komma till Sverige i syfte att tigga. Under tisdagen larmades polisen till Amiralsgatan där ett bråk mellan åtminstone tre personer hade uppstått.

På plats fattar polisen misstankar mot en av männen gällande människohandel.

– Tre personer är inblandade i bråket. Vi talar med samtliga och det uppstår misstanke om människohandel, det ska också ha uttalats hot mot de andra två männen, säger Nils Norling, Malmpolisens presstalesperson.

Samtliga män är från ett östeuropeiskt land. Ingen av dem har fasta adresser i Sverige. De två målsägande ska vara något äldre än den misstänkta 32-åringen.

Det ska även ha utövats utpressning mot de båda männen.

– Det är inte i detalj klarlagt men på något sätt ge del av det man tjänar in genom tiggeri.

Ärendet ligger nu på riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet. Åklagare Ulla Karlbrink är förtegen om ärendet då det är i ett tidigt skede.

– Vi kan bekräfta att det sitter en person anhållen för människohandel, säger hon.

Hur går ni vidare i ärendet?

– Vi går vidare på sedvanligt sätt, förundersökning är inledd.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Två tjuvar gripna efter helikopterjakt

Två män greps under natten till onsdagen.

Josefine Göransson

Kl.06:31, 21 februari, 2018

Två tjuvar gripna efter helikopterjakt
Arkivfoto: Ludvig Thunman / Bildbyrån

Vid 00.50-tiden under natten till onsdagen grep polisen två personer som nu är misstänkta för att ha stulit den bil som de transporterades i, rapporterar Sydsvenskan.

En polishelikopter deltog i sökandet och tack vare den kunde tjuvarna hittas. Enligt tidningen ska polishelikoptern ha cirkulerat över området Limhamn i Malmö.

De båda männen sitter nu gripna misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Biltjuv jagas efter slug bilkapning

Polisen vädjar till allmänheten om tips.

Michaela Ekström

Kl.20:23, 20 februari, 2018

Biltjuv jagas efter slug bilkapning
Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN

En bilägare skulle sälja sin bil och hade stämt träff med en potentiell köpare på Västkustvägen i Malmö. Köparen kom dit, hoppade in i bilen och körde där ifrån. Händelsen inträffade strax innan klockan 19.00 på tisdagen. Polis kallades till platsen och bilen är anmäld stulen.

Bilen är ”utlarmad” och polisen är intresserade av iakttagelser av bilen från allmänheten. Bilen är en Volvo XC60 med registreringsnummer MKK 259. Om du har sett bilen kan du kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Polisen vill se hårdare tag mot unga kriminella

Anser att samhället måste sätta in fler åtgärder mot unga kriminella i åldern 15 till 18 år.

André Kvist

Kl.16:54, 20 februari, 2018

Polisen vill se hårdare tag mot unga kriminella
Arrangerad bild av unga som bär vapen. Foto: Pixabay.

Polisen lämnade under tisdagen in en utredning till regeringen där man anser att man måste få till alternativa åtgärder för unga kriminella i åldern 15 till 18 år, rapporter SVT Nyheter.

– Vi ser allt mer hur äldre kriminella systematiskt använder unga för att transportera vapen och narkotika. Det är superviktigt att det måste bli en tidig reaktion mot kriminalitet, säger Mats Löfving, ställföreträdande rikspolischef, till kanalen.

LÄS MER: Nya polischefen: ”För många unga män har dött”

Att det är ytterst sällsynt att unga häktas och istället lämnas till socialtjänsten har fått polisen att reagera.

– Vi inom polisen slås av att det är för vaga reaktioner på de brott de begår. Vi säger inte att de ska låsas in eller få vård. Det är inte polisens sak att bestämma. Men vi slås av hur taffligt samhället reagerar mot unga kriminella, säger Mats Löfving.

Den tillfälliga regionpolischef i syd under 2017, Klas Friberg, tog upp problemen med unga i kriminalitet.

– Det är alldeles för många unga män som har dött här. De efterlämnar stor sorg till släkt och vänner, sade han i början av sin tjänst.

Biträdande polisområdeschef Mats Karlsson berättar att frågan har figurerat under hela hans polisära karriär. Det han ser som har förändrats är att de få unga som utför brott har börjat göra grövre brott.

– De yngre används till grövre brott nu än för 10-15 år sedan. Som narkotikakurirer så att säljaren bara har en mindre mängd på sig. Vi har inte belägg för att de bär vapen (i Malmö) men det går inte att utesluta. Att de dras in i det här och riskerar att fastna kräver kraftfulla åtgärder, säger han.

Samtidigt påpekar han att denna åldern är då man är som mest brottsaktiv. Man experimenterar och prövar gränserna.

 

– Problematiken är överskattad och det ligger i människans natur att överskatta. I alla år har man sagt att det kryper ner i åldrarna men det är en inflation som vi själva tillför. Vi får inte glömma att unga är och har alltid varit mest brottsaktiva, inte alla begår brott förstås, det är en väldigt liten grupp, tyvärr är det ett antal som fastnar och blir grovt kriminella, säger Mats Karlsson.

Nils Norling och biträdande polischef Mats Karlsson. Foto: Lisa Horn.

Nils Norling, presstalesperson, och biträdande polischef Mats Karlsson. Foto: Lisa Horn.

Att spärra in personer ser Karlson inte som ett alternativ. Det kan vara en lösning för stunden men ingen långsiktigt sådan. Han menar på att en del ansvar ligger på socialtjänsten som måste börja se mer till barnets bästa istället för familjens bästa och skilja unga från dåligt inflytande.

– Vi träffar kriminella familjer, förvisso extremfall, men där alla i familjen är kriminella och hatar myndighetsutövare. Ett ungt barn har inga förutsättningar att inte bli kriminell i den miljön, säger han och fortsätter:

– Det är enorma vinster för samhället om vi kan bryta en ung person från att bli grovt kriminell, vi ska inte underskatta värdet i det. Det kräver andra åtgärder från polis och samhället.

Hur regeringen kommer agera utifrån utredningen återstår att se. Malmöpolisen påpekar att flera institutioner måste sätta ner foten och hitta hållbara lösningar.

– Vi måste markera från samhällets sida. Samhället och kriminalvården måste bli bättre när vi ser ett litet antal personer där åtgärderna inte räcker till, säger Mats Karlsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng