HANDBOLLS-EM

Svenskt EM-silver efter hård final

Efter en stark första halvlek vände spelet för Sverige.

Jesper Norell

Kl.23:02, 28 januari, 2018

Svenskt EM-silver efter hård final
Foto: Fredrik Varfjell/Bildbyrån

Det var ett Sverige med guldvittring som gick ur den första halvleken i EM-finalen i handboll. Med 14-12 mot Spanien såg det ljust ut för blågult tack vare bland annat Mikael Appelgrens storspel.

I andra halvlek vände dock matchen när ett nytt Spanien kom ut på plan och på tio minuter gick från underläge till en ledning med 19-15.

I slutet av första halvlek hade Arpad Sterbik ersatt Rodrigo Corrales i det spanska målet och höll ställningarna när guldet gled längre och längre från Sverige.

Spanjorerna satte hård press på Svenskarna och 20 minuter in i andra halvlek hade Sverige satt två mål. Då ledde Spanien med 23-16. Detta underläge var omöjligt att ta igen så slutsiffrorna slutade upp som 29-23. Det blev ett välförtjänt EM-silver till Sverige som avslutade resan.

Efter slutsignalen fick dessutom Jim Gottfridsson ta emot en guldboll då han utsetts till turneringens mest värdefulla spelare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Malmö förlänger med storskytten: ”Hemma för mig”

HK Malmös storskytt Adam Lönn blir kvar i ytterligare två säsonger.

Viktor Andersson

Kl.16:19, 11 februari, 2018

Malmö förlänger med storskytten: ”Hemma för mig”
Foto: Simon HastegΌrd / BildbyrΌn.

”En av Handbollsligans bästa s k tvåvägsspelare, så beskriver HK Malmö sin storskytt Adam Lönn och bekräftar att han stannar i klubben, det skriver klubben i ett pressmeddelande.

Något klubbens ordförande är mycket nöjd med.

Jätteviktigt. Adam är med sin kraftfulla spelstil, sitt skytte och solida försvarsspel en av ligans bästa tvåvägsspelare, säger HK Malmös ordförande Jörgen Rasmusson. Att säkerställa att vi har Adam kvar var jätteviktigt för oss.

HK Malmös tränare Stian Tönnesen:

-Jag är verkligen jätteglad att Adam stannar kvar och att jag fortsatt får jobba med hans utveckling. Han ger alltid 100 procent och du vet alltid vad du får. Han är en väldigt komplett tvåvägsspelare, en central del i vårt effektiva försvarsspel och därmed en viktig del i vårt lagbygge, säger Stian Tönnesen.

Spelaren själv är nöjd och bedyrar sin kärlek till klubben.

– Att stanna kvar i Malmö känns helt rätt. Malmö är numera hemma för mig och det är både tryggt och bra att spela här. Jag gillar klubben och att vi tillsammans tar nya steg hela tiden. Jag gillar framtidstron som finns i HK Malmö, säger Adam Lönn.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stäng