Var hos frisören – sköts med flera skott | Nyheter i Malmö – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Var hos frisören – sköts med flera skott

Fortsatta vittnesförhör och genomgång av övervakningskameror – så jobbar polisen vidare efter fredagskvällens uppmärksammade mordförsök på Holma.

Filip Beijer

Kl.13:44, 17 juli, 2017

Var hos frisören – sköts med flera skott
Bilden är tagen vid en tidigare polisinsats i samband med en skjutning på Holma torg. Foto: Lisa Horn

Ännu är ingen gripen för fredagskvällens skjutning vid en frisörsalong vid Holma torg. Polisen larmades klockan 17:46 och på platsen anträffades en skottskadad man i 25-årsåldern, träffad av flera skott i bröstet och buken.

Polisen misstänker nu att skjutningen ska ha skett i anslutning till frisörsalongen, där mannen ska ha befunnit sig som kund, med tanke på de spår man säkrat under helgen. Mannen anträffades dock liggandes skottskadad på torget.

LÄS MER: Skjutning i Malmö – person vårdas på sjukhus 

– Det har funnits blodspår både inne och utanför lokalen, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Olika vittnesuppgifter
Mannen fördes till sjukhus i privat bil där han konstaterades ha allvarliga skador. Läget stabiliserades mot lördagen och polisen har därefter kunnat hålla ett inledande förhör med honom.

Polisen jobbar nu med teorin att det rör sig om en ensam maskerad gärningsman. Hur denne har försvunnit från platsen är fortfarande oklart.

– Vid skottlossningar är de flestas reaktion att lämna platsen illa kvickt. Därför får vi ofta uppgifter om folk som springer i olika riktningar och så är det även den här gången, säger Nils Norling.

Går igenom övervakningskameror
Polisen jobbar nu vidare med att förhöra vittnen och samla in uppgifter. I takt med att vardagen kommer igång ser man även över eventuella övervakningsfilmer som kan ha fångat delar av händelseförloppet.

UPPGIFTER: Skjutna mannen kan ha varit inblandad i mord

Den skottskadade mannen är känd av polisen sedan tidigare, men man är försiktig med att dra paralleller till de senaste tidens våldsbrott och skjutningar.  Motivet är fortfarande okänt, men enligt uppgifter till Kvällsposten ska mannen ha figurerat i en mycket omtalad mordutredning i Malmö.

Automatvapen hittades i trappuppgång
Under söndagskvällen hittade patrullerande områdespoliser ett automatvapen i ett bostadshus i närheten av skjutningen. Om det har någon koppling vet man inte i nuläget.

Polisen utreder ärendet som försök till mord.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

JUST NU: Drönare skickas upp – misstänkt drunkning

Sökpådrag med stora resurser.

Mattis Andersson

Kl.21:13, 19 april, 2018

JUST NU: Drönare skickas upp – misstänkt drunkning
Foto: Arkiv

Klockan 20.55 kom ett larm om drunkning vid hundrastplatsen i Ribbersborg.

I larmet angavs att man sett en vattenskoter. Räddningstjänsten har satt in mycket resurser och även sjöräddningen är på plats för sökandet.

Även en drönare har skickats upp. Det är en bit från land och mörkret gör det till en utmaning enligt räddningstjänsten.

Texten uppdateras.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Märkliga cykelturen återvänder med scones på agendan

Det drar ihop sig till sjätte upplagan av Malmö Tweed Ride, cykelturen som är hyllning till gemenskap, staden och tweed.

André Kvist

Kl.18:01, 19 april, 2018

3 bilder
  • Taget 2017 men fotot ser nästan ut att vara ett halvt deceennium gammalt. Foto: Malmö Tweed Ride.
    Taget 2017 men fotot ser nästan ut att vara ett halvt deceennium gammalt. Foto: Malmö Tweed Ride.
  • Gruppfoto från 2017. Foto: Malmö Tweed Ride.
    Gruppfoto från 2017. Foto: Malmö Tweed Ride.
  • Välklädda damer under cykelturen. Foto: Malmö Tweed Ride.
    Välklädda damer under cykelturen. Foto: Malmö Tweed Ride.

Fenomenet Tweed Ride uppstod i London 2009. Sedan dess har ”tävlingen” arrangerats i städer världen över. Men det är inte tävling utan mer en sällskapsrunda då man hyllat staden, gemenskap, tweed och förstås cyklandet.

– Det är en sällskapsrunda som syftar till att umgås över generationsgränserna och upptäcka hur löjligt nära allting är i Malmö, berättar Christoffer Hansen, som organiserar arrangemanget.

Det finns egentligen inga krav. Förvisso går många av deltagarna all-in med kläder och dylikt vilket förstås är uppskattat.

Cykelturen pausar halvvägs igenom med sedvanlig te och scones-fika, samt tillhörande grammofonmusik.

– Vi har en ny runda varje år som vi inte avslöjar, det blir en överraskning. I år startar vi på Gustav Adolf torg.

Hansen tror att många av deltagarna tycker detta är trivsamt då det kombinerar historia med ett lugnare tempo jämfört med den moderna vardagen. Man låter saker ta sin tid och får en trivsam cykelrunda.

Det finns dock ett tävlingsmoment. Varje år utses bäst klädda herre, dam och finaste cykel.

– Bäst klädda dam/herr och finaste cykel utses av deltagarna, men gemensamt för alla vinnare är ett engagemang ända ned till de minsta detaljerna. Sen skadar det nog inte vara riktigt trevlig mot sina medcyklister, förklarar Christoffer Hansen.

Turen har ett tak på antal deltagare med 180 stycken, anmälan har öppnat i detta nu. Malmö Tweed Ride sker lördagen den 15 september.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lilla Drevet gästar Malmö opera

Den hyllade podden intar scenen och gör för första gången en livepodd i hemstaden.

André Kvist

Kl.14:25, 19 april, 2018

Lilla Drevet gästar Malmö opera
Ola Söderholm, Jonatan Unge och Moa Lundqvist står på scen i Malmö. Foto: Lilla Drevet.

Samtidskommenterande podcasten Lilla Drevet har sedan starten 2013 blivit en av de mest lyssnade i Sverige. Med sin blandning av trams och analys når man varje vecka 92 000 nedladdningar.

Bakom podden står Liv Strömqvist, Kringlan Svensson, Nanna Johansson och Ola Söderholm. Även Moa Lundqvist och Jonatan Unge har tillkommit i den fasta besättningen.

Ola Söderholm, Jonatan Unge och Moa Lundqvist. Foto: Lilla Drevet.

Ola Söderholm, Jonatan Unge och Moa Lundqvist. Foto: Lilla Drevet.

Den 31 maj klockan 20.00 intar trion Söderolm-Lundqvist-Unge Malmö operas stora scen för framföra en livepodd i Malmö för första gången.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Unga män gripna efter stölder i bilar

På några sekunder krossade de rutor och tog värdefulla tillhörigheter. Tack vare vittne kunde de två männen snabbt gripas.

André Kvist

Kl.11:32, 19 april, 2018

Unga män gripna efter stölder i bilar
På mindre än en minut har värdesakerna och förövarna försvunnit. Foto: Pixabay.

Runt lunchtid på onsdagen utförde de två männen minst två stölder i fordon. Först på en parkering på Lockarp, och därefter på Svågertorp.

– Det är ett tillvägagångssätt som vi sett innan. Någon spejar efter offer som parkerar, sedan tar man titt, krossar rutan och försvinner från platsen på några sekunder, säger Nils Norling, polisens presstalesperson i Malmö.

Vid både stölderna under gårdagen stals datorer. Vittnesuppgifter gjorde att polisen kunde gripa en 22-åring och en 20-åring i deras bil i närheten av Svågertorp, kort efter den andra stölden.

– Uppmaningen är att oavsett om man ska lämna bilen ett par minuter så lämna aldrig värdesaker i bilen. Dessa stölder tar några sekunder.

På Svågertorp var det stora problem nyligen med just denna typen av stölder. Polisen berättade då att de arbetar aktivt på ett antal platser där stölder i fordon är vanlig företeelse.

De båda männen är nu anhållna misstänkta för stölderna.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Par anhållna – misstänks ha förberett rån

Polisen fann skjutvapen och misstänkt bombladdning i parets fordon.

André Kvist

Kl.11:20, 19 april, 2018

Par anhållna – misstänks ha förberett rån
Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Tidigt på onsdagen vid klockan 09.15 gjorde polisen en kontroll av ett stillastående fordon på Vattenverksvägen på Valdemarsro. I bilen fanns två personer; en 41-årig man och en 24-årig kvinna.

Dessa visade tecken på att vara påverkade av narkotika, en mindre mängd preparat återfanns också. Men polisen fann mer i parets fordon som gör att man misstänker att paret förberedde ett rån.

– I bilen finns ett skjutvapen. Det finns också några föremål som initialt är svåridentifierade, patrullen misstänker att det sig om något explosivt och tillkallar nationella bombskyddet, berättar Nils Norling, Malmöpolisens presstalesperson.

Det rör sig inte om en banger eller handgranat och polisen vill inte specificera bombens utseende närmare än att det är något som skulle kunna detonera. Nationella bombskyddet tog hand om föremålen.

Man finner även föremål som gör gällande att paret planerat ett rån. Exakt vad vill man inte kommentera men generellt rör det sig om skidmasker, sjalar eker liknande som kan användas.

Paret grips på platsen och anhölls senare under dagen. De är misstänkta ör grovt vapenbrott, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, narkotikabrott och förberedelse till rån.

Mannen ska enligt uppgifter vara skriven i Malmö men det är oklart om kvinna är hemmahörande i området.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng