Fick nej från allsvenskt lag – nu hoppas Mesic på Superettan

Dino Mesic provspelade i december med Jönköping Södra. I dagarna fick han beskedet att de inte ger honom något kontrakt. Nu hoppas han i stället på spel i Superettan.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.18:43, 11 januari, 2017

Fick nej från allsvenskt lag – nu hoppas Mesic på Superettan
Dino Mesic, som här fått en rejäl smäll i FC Rosengårds kvalmatch, hoppas på spel i Superettan. Foto: Jesper Hallberg

Dino Mesic var under hösten med och spelade upp FC Rosengård i division 1. Efter det har han provtränat med Jönköping Södra – där fick han dock nej för ett par dagar sedan. Nu hoppas han i stället på spel i Superettan under 2017.

– Det finns intresse från ett par lag i Superettan. Men jag kan inte säga vilka. Det är min rådgivare, Nima Modyr, som skött den kontakten, säger Dino Mesic till 24Malmö.se.

Har du stängt dörren till FC Rosengård helt?
– Det är fortfarande aktuellt. Jag stänger aldrig några dörrar och de spelar faktiskt i division 1 nästa säsong. De är Malmös näst bästa lag just nu.

Mesic, som har påbrå från Bosnien har även haft ett par förfrågningar därifrån. Men det är inte aktuellt enligt honom själv.

– Det är inte alls samma kvalité i Bosnien. Jag tror att det är tre, fyra klubbar som är något att ha. Men det har funnits intresse därifrån, säger han.

När hoppas du ha klart med ny klubb?
– I slutet på januari är min förhoppning. Jag vill vara med på försäsongen och inte komma i februari eller mars.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Malbas – ett av lagen i ny basketserie

Malbas kommer vara ett av lagen som deltar i den nya Superettan.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.09:19, 24 maj, 2017

Malbas – ett av lagen i ny basketserie
Malbas kommer nästa år att husera i Superettan. Foto: Bildbyrån

Malbas begärde för en tid sedan ner sig själv från Basketligan. Nu står det klart att de i stället kommer ingå i den nya Superettan som drar igång till hösten.

– Med den nya Superettan blir steget till Basketligan mindre och ökar möjligheterna för fler lag på toppnivå, säger SBBF:s ordförande Mats Carlson i ett pressmeddelande.

Lagen kommer att spela trippelmöten under säsongen vilket innebär 27 omgångar. Det som gör serien unik denna premiärsäsong är att den har representation i Sveriges tre största städer samtidigt som den sträcker sig från Luleå i norr till Trelleborg i söder.

– Det kommer utan tvivel att bli en stark och underhållande serie att följa om två platser i Basketligan nästa säsong, säger Mats Carlson.

FaktaLagen i Superettan:
Malbas Basket (Malmö)
AIK Basket
Djurgården Basket
Köping Stars
LF Future (Luleå)
Alvik Basket
Wetterbygden Stars
Trelleborg Pirates
Högsbo Basket
IK Eos (Lund)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

FC Rosengårdsstjärnor uttagna till EM-genrepet

Tre spelare från FC Rosengård har tagits ut till det svenska landslaget genrep inför EM.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.14:46, 23 maj, 2017

FC Rosengårdsstjärnor uttagna till EM-genrepet
Hanna Folkesson var en av tre som togs ut. Foto: Bildbyrån

Damlandslaget samlas för landskamper mot USA och Skottland. I truppen finns Lotta Schelin, Emma Berglund och Hanna Folkesson från FC Rosengård med.

Däremot fanns varken Amanda Ilestedt eller Zecira Musovic bland de uttagna spelarna.

EM spelas i Nederländerna mellan den 16 juli och 6 augusti. I Sveriges grupp spelar Tyskland, Italien och Ryssland.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så gick det i helgens lokalfotboll

Massor av lokal fotboll har spelats den gångna helgen. Noor Zadran fortsätter att göra mål, FC Rosengård tog en viktig seger och Prespa Birlik har vaknat till. Vi har samlat matcherna här.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.08:38, 22 maj, 2017

Så gick det i helgens lokalfotboll
Flera av de lokala lagen har spelat i helgen. Foto: Bildbyrån

Damallsvenskan

Linköpings FC–FC Rosengård 0–3 (0–3)
Målen, FCR:
Lieke Martens, Lotta Schelin, Ella Masar.
Kommentar: Oj, vilken viktig seger för FC Rosengård i jakten på just serieledande Linköping. En formidabel första halvlek löste biffen.

IF Limhamn Bunkeflo–Djurgårdens IF 2–1 (1–0)
Målen, LB: Michaela Johnsson, Cecilia Pedersen.
Kommentar: Viktig seger för LB som hoppade upp ett par pinnhål i tabellen och nu ligger på säker mark.

Division 1

Assyriska BK–FC Rosengård 1–0 (1–0)
Kommentar: Nykomlingarna FC Rosengård fortsätter att gå kräftgång i division 1. Mot Assyriska från Göteborg blev det en ny förlust och FCR ligger sist med endast en inspelad poäng efter sex omgångar.

Division 2

Prespa Birlik–Österlens FF 2–2 (1–0)
Målen, Prespa: Christoffer Levi, Mohammad El-Kayed.
Kommentar: Efter en svag start har Prespa följt upp med flera tunga segrar. Mot Österlens FF blev det dock bara en poäng efter att gästerna kvitterat i slutminuterna. Prespa ligger på andraplats i tabellen efter sju matcher.

Lunds BK–IFK Malmö 2–3 (0–2)
Målen, IFK: Noor Zadran, Robin Svensson, Adriano Kalisiak.
Kommentar: IFK Malmö smyger med i toppen av division 2-fotbollen och är endast en poäng bakom serieledande Österlen i en jämn tabell. Afghanske landslagsmannen Noor Zadran målade på nytt och har nu gjort fem mål.

Kvarnby IK–Vimmerby IF 1–1 (0–0)
Mål, Kvarnby: Terry Adadevoh Svensson.
Kommentar: Viktig poäng för Kvarnby i bottenstriden. Terry Adadevoh Svensson kvitterade i matchens slutminuter och vad viktig den här poängen kan bli.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Veckans idrottsprofil

Malmöagenten om sin resa till toppen

Han håller på att göra sig ett namn bland de stora i fotbollsvärlden. Men vägen dit har varit lång och tuff. Nima Modyr är veckans idrottsprofil. "Det handlar om att ta bra beslut", säger han.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.12:58, 14 maj, 2017

Malmöagenten om sin resa till toppen
Nima Modyr utanför Triangeln i Malmö. Foto: Jesper Hallberg

Nima Modyr har de senaste åren synts mycket i media. Han är agenten som bland andra har Pa Konate och Joseph Baffo i sitt stall. Nima är aldrig rädd för att säga vad han tycker och tänker – men vägen som tagit honom dit han är i dag har varit lång och tuff.

– Jag är uppväxt på Rosengård och har bott där i 22 år, min mamma bor kvar där än i dag, hon vägrar att flytta. Det är en speciell omgivning, speciell miljö. Man måste någonstans bygga upp en karaktär, att man kan stå på sig, det är den bästa skolan man kan få, berättar Nima Modyr för 24Malmö.se.

Vad skulle hänt om du inte stått på dig?
– Allt möjligt kan hända ju. Jag vill inte prata dåligt om området, för någonstans har det området gett mig den karaktären jag har i dag. Det har varit väldigt nyttigt och jag hade gjort om det alla dagar i veckan.

Blir man mer hårdhudad?
– Man blir lite tuffare, definitivt. Du får lite tuffare skal och du tar inte saker och ting på samma sätt. Man måste ha taggarna lite mer utåt på något sätt och vara beredd. Jag har haft nytta av det i dag. Alla är inte trevliga i en fotbollsbransch. Man lär sig anpassa sig. Uppväxten i Rosengård har sin charm, men när man kommer ut därifrån, efter att bara ha varit en del av det, märker man att saker fungerar lite annorlunda. Men tryggheten för familj och så är på toppnivå, utifrån mitt perspektiv.

Nima själv spelade fotboll fram till 23 års ålder. Han hann med att spela i Mabi och IFK Malmö. Hos de sistnämnda fick han vara med och träna ett par gånger med a-laget. Han tränade hårt men nådde inte riktigt hela vägen fram. Efter en infektion i höften valde han att sluta och bestämde sig för att bli agent.

– På min tid spelade det ingen roll om du gjorde 20 eller 30 mål. När jag var 16-17 år och spelade i IFK Malmö var det inte en jävel som fick spela i den a-truppen som var i Superettan. Visst, man fick träna med dem några gånger, men jag tyckte den miljön var tuff, säger Modyr och fortsätter:

– Jag tror att de hade väldigt lite kunskap om hur man ska ta hand om unga talanger, och jag tror inte de hade någon filosofi över huvud taget om att släppa fram unga spelare. De levde bara i nuet.

Vad är ditt främsta minne från din egen fotbollskarriär?
– Det finns ett par stycken. I Mabi hade vi ett väldigt bra lag och jag tror att tio stycken spelade i Skånelaget. Men mitt bästa minne fotbollsmässigt var när jag var inbjuden till Irans U23-landslag. De var mitt uppe i kvalet till OS och jag fick spela en landskamp. Men när jag kom hem därifrån fick jag en infektion i höften och gick på penicillin i tre månader. Efter det pallade jag inte mer.

Vid den tiden hade Nima många vänner i fotbollsvärlden, bland andra Labinot Harbuzi och Jimmy Durmaz. Till en början var det endast ett genuint intresse och han hjälpte till att välja och göra rätt.

– Fotboll handlar om att ta bra beslut, säger han.

Det kan inte vara lätt att ta ett beslut?
– Nej, det är inte lätt. Det finns många faktorer som spelar in; pengar, ny miljö, tränare, klubbfilosofi och kvinnor. Har du en kvinna i ditt liv ska hon också vara med och bestämma. Det är inte alls lätt att ta några beslut.

Han fortsätter…

– Det hade kanske varit lättare för mig att bli en bra fotbollsspelare om jag hade haft någon att bolla saker med. Man behöver inte ha en benämning på det, glöm bort det där med agenter, bara du har någon att prata med. Jag hade en familj som inte var så fotbollsintresserad och hade ingen att prata med om min fotbollsutveckling. Hade det däremot gällt skolan hade jag haft bästa uppbackningen. Därför vill jag ge tillbaka det till andra fotbollsspelare i dag.

img_3154

Nima har alltid haft ett stort intresse för fotboll och efter karriären började han scouta. Han åkte runt och tittade på fotbollsmatcher på alla möjliga nivåer, utan att få en krona betalt. Nima började studera sports management-programmet på Malmö högskola men hoppade av bara efter någon månad. I stället började han resa omkring i Europa, träffade folk för att se vad klubbarnas filosofier var. Han ville lära sig – och han ville implementera sin egen stil.

– Jag har tidigt vågat säga när jag tycker att folk har fel, oavsett vilka roller de har. Det betyder inte att de alltid har rätt.

Skulle du kalla dig själv för frispråkig?
– Ja. Andra kallar mig också för det. Men det skulle jag ta mig friheten att säga (skratt).

Nima Modyr tog sin Fifa-licens och läste juridik tillsammans med advokater för att verkligen förstå. För honom har det alltid varit viktigt att förstå och kunna allt. Han vill aldrig lämna en fråga obesvarad. Inledningsvis samarbetade han med Patrick Mörk, men sedan en tid tillbaka driver han Modyr Management ensam.

– Hela mina existens har alltid hängt på att jag måste leverera och det har alltid varit min drivkraft.

Vem var din första spelare du signade?
– Agon Mehmeti. Därefter flöt det på och jag fick Erdin Demir och Jasmin Sudic. Jag hade sett och följt dem ett tag.

I dag har Nima Modyr omkring 15 spelare i sitt stall. Många av dessa spelar ute i Europa och han har varit med och gjort stora affärer. Han berättar om några av sina största.

– Jag tror att de bästa jag varit med om är: Isaac Kiese Thelin till Bordeaux, jag var involverad i Alexander Fransson till Basel, Samuel Gustafson till Torino, Filip Helander till Bologna. Det är några transfers som är väldigt stolt över, säger han.

Du har ett par spelare i MFF. Hur är din relation med Daniel Andersson?
– Väldigt bra. Vi har haft en bra relation i många år. Jag hade många talanger som blev uppflyttade till MFF:s a-trupp. Vi har haft mycket att göra med varandra och har en bra dialog. Jag tror vi känner varandra rätt väl.

Du bor kvar här. Vad betyder Malmö för dig?
– Malmö är alltid hemma för mig, även om jag sett många vackra platser i världen. Jag har en kärlek till den här staden.

Om du får drömma, vad gör du om 5-10 år?
– Drömmen är att ha ett par spelare i toppklubbar som Barcelona, Real Madrid, Chelsea och så vidare. Och att kunna utveckla svensk fotboll till en ny nivå. Gör jag det är jag bland de stora i Europa.

 

FaktaNima Modyr
Ålder: 31.
Bor: Malmö.
Familj: Mamma, pappa, bror och syster.
Gör: Fotbollsagent från Malmö.
Aktuell: Veckans idrottsprofil på 24Malmö.se.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Agenten vill se doldisen – i U21-EM

Malmökillen Lucas Hägg-Johansson har tagit en ordinarie tröja i Kalmar. Nu ser agenten Nima Modyr honom som en potentiell målvakt i U21-EM. "Jag borde vara med på listan", säger Hägg-Johansson.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.20:43, 12 maj, 2017

Agenten vill se doldisen – i U21-EM
Lucas Hägg-Johansson. Foto: Bildbyrån

Efter flera säsongers spel i moderklubben Husie IF och därefter FC Rosengård flyttade Malmökillen Lucas Hägg-Johansson till Kalmar FF. Där har han under ett par säsonger fått stå på tillväxt och har bland annat varit utlånad i perioder till Oskarshamns AIK. Under våren har dock Hägg-Johansson lyckats ta en ordinarie tröja i Kalmar FF.

– Jag har krigat på och hela tiden jobbat i det tysta. Men det är svårt som keeper, kolla man i serierna så är det först nu det kommit fram flera unga som Pontus Dahlberg i Göteborg och Oscar Linnér i AIK, säger Lucas Hägg-Johansson.

Hägg-Johanssons agent Nima Modyr är imponerad av sin klient.

– Han har gjort en lång resa från tredjemålvakt i FC Rosengård till en allsvensk klubb. Men han har hela tiden visat att han gått i rätt riktning och det är ett styrkebesked, säger han.

Nu tycker Modyr att Hägg-Johansson borde vara högaktuell inför sommarens U21-EM.

– Det tycker jag. Kalmar har en bra trupp och Lucas har gjort det jättebra. Det skulle förvåna mig ifall han inte finns med i diskussionerna, säger Modyr

Bland de aktuella målvakterna finns dock flera andra namn med – däribland just Pontus Dahlberg och Oscar Linnér, men också Jönköpings Anton Cajtoft och AFC Eskilstunas Tim Erlandsson.

Hägg-Johansson håller med Modyr.

– Just nu får jag spela och det är klart att man syns på ett annat sätt. Jag borde vara med på listan, säger han.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel