Elever och ordningsvakter i bråk på Värnhemsskolan

Två ordningsvakter tryckte på överfallslarmet efter att de blivit hotade och knuffade av två elever på Värnhemsskolan under tisdagen.

Gustav Wirten

Gustav Wirten

Kl.11:55, 11 januari, 2017

Elever och ordningsvakter i bråk på Värnhemsskolan
Foto: Gabriel Almlöf

Klockan 12.40 på tisdagen larmades polisen till Värnhemsskolan sedan två ordningsvakter som var placerade på skolan tryckt på överfallslarmet. När polisen kom till skolan berättade vakterna att två yngre män, en 18-åring och en 16-åring, knuffat dem och hotat dem om våld. 

– Bråket ska ha skett inne på skolan, säger Nils Norling, presstalesperson på Malmöpolisen.

När polisen försökte gripa de två männen uppstod sedan kalabalik. 16-åringen måttade ett slag mot en av polismännen och gjorde motstånd mot gripandet.

– De här männen går förmodligen på skolan, de togs in till polisen för att identifieras och höras och släpptes sedan, säger Nils Norling.

De yngre männen är nu misstänkta för hot mot tjänsteman och våld mot tjänsteman. 16-åringen är dessutom misstänkt för våldsamt motstånd efter gripandet.

Gymnasieskolan Värnhemsskolan har hamnat rubrikernas centrum under hösten efter ett flertal slagsmål och bråk på skolan.

Den 18 september valde rektorn att tillfälligt stänga skolan efter ett stort slagsmål där 15-20 elever var inblandade.

Senast i måndags larmades polisen till skolan, efter larm om ett bråk. När polisen kom till platsen hittade de ingen som ville prata med dem. De fann däremot en kniv, som senare förverkades.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel