60-åringarnas cykelbråk vid arenan spårade ur – slutade med misshandel

Det började med ett cykelbråk och slutade med en handfraktur. Nu åtalas en 68-årig man för misshandel.

Gustav Wirten

Gustav Wirten

Kl.09:28, 11 januari, 2017

60-åringarnas cykelbråk vid arenan spårade ur – slutade med misshandel
Foto: Bildbyrån

Det var i maj förra året, innan matchen mellan Malmö FF och Gefle, som de två männen rök ihop.

Det började med att en 60-årig man kan kom cyklandes mot arenan. En annan grupp män tyckte att han cyklade för fort. ”Vad sysslar du med?”, ropade de efter honom. 60-åringen stannade då sin cykel och vände sig mot männen.

Enligt en vän till 60-åringen, som vittnade för polisen, gick då en 68-årig man fram till 60-åringen och ”gruffade mot honom med magen”.

Sedan har 68-åringen, enligt vittnet, knuffat 60-åringen till marken så att han skadade handen. Det visade sig senare att 60-åringen slagit i handen så allvarligt att han fick en fraktur. 

Innan 68-åringen och hans vänner försvann in folkhavet ska de ha sagt ”sådana som dig tar jag hand om varje dag” till 60-åringen, berättar vittnet.

Med hjälp av en bild 60-åringens vän tog av 68-åringen kunde de sedan identifiera honom på läktaren och peka ut honom för polisen, som tog kontakt med mannen och identifierade honom.

68-åringen åtalas nu för misshandel i Malmö tingsrätt. Han förnekar brott och menar istället att 60-åringen kört på hans arm med cykeln på väg till arenan.

De två männen ska sedan ha börjat ”munhuggas”, varpå 60-åringen föst sin cykel mot 68-åringen. Att 60-åringen ramlat med sin cykel har 68-åringen inget minne av.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Man misshandlade och rånade sin mamma

En 34-årig man misshandlade och rånade sin mamma i Malmö i mars i år.

Camilla Segerberg

Camilla Segerberg

Kl.21:00, 24 maj, 2017

Man misshandlade och rånade sin mamma
Foto: Arkiv

Mannen, som vid tillfället nyligen hade blivit villkorligt frigiven från fängelset, bodde hos sin mamma. En kväll hade mannen druckit öl och större delen av en whiskeyflaska och var i början av kvällen glad och trevligt, enligt mamman.

Efterhand märkte hon dock att mannen blev arg och han avlägsnade sig från det gemensamma utrymmet och gick till sitt rum. Efter en stund ropade han till sig mamman och när hon kom till hans rum slog han henne med en öppen hand.

Mamman gick till soffan och la sig och efter en stund kom mannen ut och slog henne med minst två knytnävsslag i ansiktet. När hon försökte gå därifrån drog han henne i håret och slog henne i bakhuvudet med en fjärrkontroll. Han tog även en mobiltelefon och kastade på henne, vilken träffade henne på näsan.

Under misshandelns gång tvingade han även mamman att ge honom pengar. Han sa att hon var skyldig honom 30 000 kronor och sa att han skulle fortsätta slå henne om hon inte gav honom pengarna. Hon gav honom 2 000  kronor och kunde efter ett stund ta sig från lägenheten. Hon gick till en granne som var polis, vilken i sin tur ringde dit flera poliser.

Mannen häktades och döms nu för misshandel och rån. Straffet för mannen blir ett år och två månader i fängelse.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Malmös okända fotbollsproffs: ”MFF har missat något”

Han är uppvuxen i en av Malmös tuffaste stadsdelar, bland kriminalitet och skottlossningar. Men Milad Termanini har gått en annan väg. Det tackar han fotbollen för. "Hade jag inte spelat fotboll kanske jag hade hamnat på den andra sidan, säger Termanini.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.19:51, 24 maj, 2017

Malmös okända fotbollsproffs: ”MFF har missat något”
Milad "Dado" Termanini på Gustav Adolfs torg i Malmö. Foto: Bildbyrån

Milad Termanini är Malmökillen som är uppväxt på Hermodsdal – bortom all stjärnglans har han tagit sig hela vägen till allsvenskan, där han spelar för nykomlingen AFC Eskilstuna. Milad, eller ”Dado” som han föredrar att kallas flyttade upp till Solna redan i fjol. Efter att AFC gick upp flyttades laget till Eskilstuna. Dit har även ”Dado” flyttat.

– Jag delar ett hus med vår målvakt i Eskilstuna. Det går bra tycker jag. Vi brukar träna vid 10.30 och därefter har vi lunch. På fritiden blir det en del Fifa. Jag är bäst i laget, säger ”Dado” med ett skratt.

Termanini ser till synes ut att vara som vilken ung kille som helst. Men uppväxten på Hermodsdal har varit tuff och han har fått kämpa för att ta sig dit han är i dag.

– Jag är uppväxt på Hermodsdal, från ghetto-området, om man kan kalla det så. Det har varit en tuff uppväxt, jag har haft svårt med kompisar som valt att gå åt andra håll, berättar han.

På vilket sätt har de gått åt andra håll? 
– De har gått fel väg. Flera av dem, är eller har varit kriminella, och jag har två vänner som gått bort i skjutningar det senaste året. Det är vänner som har stått mig jättenära.

Han fortsätter:

– Jag fick flyga hem två gånger från Stockholm för att gå på begravningar. Bortsett från det har det varit bra. Vi var många som ville samma sak med fotbollen och spelade tillsammans i Olympic.

Hur tufft har det varit?
– Tufft, jävligt tufft…

”Dado” började spela fotboll när han var i tioårsåldern och inledde karriären i BK Olympic. Han beskriver sig själv som en okej fotbollsspelare men som aldrig stack ut särskilt mycket. 2014 valde han att lämna klubben och flyttade till LB07 i stället. Han berättar mer:

Dado

– De spelade i tvåan då och jag började i U17, men efter några månader var jag uppe i a-laget. Efter ytterligare ett par månader fick jag chansen från start. Jag tror det blev åtta matcher till slut.

Den fina säsongen i LB07 gav eko. Flera klubbar både utomlands och i Sverige hörde av sig till den då 17-årige ”Dado”.

– Många var intresserade, bland andra Hoffenheim, Helsingborg och AFC. Jag åkte till Istanbul och provspelade med Besiktas. De ville att jag skulle komma tillbaka men det kändes bra i AFC, det passade mig, säger han.

Har Malmö FF aldrig varit aktuellt?
– Nej, aldrig. Eller, det var aktuellt när jag var yngre. Men de har missat någonting kan jag säga.

Varför föll valet på AFC till slut?
– Jag provspelade med Besiktas U19 men kände att man utvecklas mycket mer av a-lagsfotboll. Det kändes bara rätt på något sätt.

dado
Milad Termanini under en träning med AFC. Foto: Mikael Einarsson

Snacket kring AFC Eskilstuna har inte varit av det positiva slaget under deras debutsäsong i allsvenskan. Men ”Dado” tycker inte att man märker av det särskilt mycket som spelare.

– Vi har blivit bra välkomnade till Eskilstuna tycker jag. I Solna hade vi inget eget omklädningsrum till exempel, det har vi nu. Det känns som att det är mer fokus på oss här. I Solna finns ju redan AIK och flera andra lag.

”Dado” väntar fortfarande på sin chans i allsvenskan. I klubbens U21-lag har det gått desto bättre för 19-åringen där han spelar en stor roll. Han hoppas dock att chansen i ett svajigt AFC kommer snart.

– Jag tror och hoppas jag kommer få lite speltid i alla fall. Utvecklas jag rätt och spelar som Pelle vill kommer jag få chansen. Jag väntar in min chans och kommer ta den till 100 procent Jag är jävligt säker, säger han och fortsätter:

– Fotbollen har räddat mig, faktiskt. Hade jag inte spelat fotboll kanske jag hade hamnat på den andra sidan, det tror jag. Men min bror har alltid pushat mig till att välja rätt.

Var vill du spela i framtiden?
– Typ Stoke, att kunna dominera mot de stora lagen. När jag gjort det kommer andra bud komma.

 

FaktaMilad "Dado" Termanini
Ålder: 19.
Längd: 187 centimeter.
Vikt: 77 kilo.
Familj: Mamma, pappa och fyra syskon.
Gör: Fotbollsspelare.
Moderklubb: BK Olympic.
Nuvarande klubb: AFC Eskilstuna.
Aktuell: Malmökille som är på väg att ta en plats i allsvenskan.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Italiensk storklubb har fått upp ögonen för MFF-stjärnan

Italiensk media rapporterar om att italienska Inter haft scouter på plats för att spana in Pawel Cibicki. Enligt uppgift ska de ha varit nöjda med vad de sett.

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.09:59, 24 maj, 2017

Italiensk storklubb har fått upp ögonen för MFF-stjärnan
Foto: Bildbyrån

23-åriga Pawel Cibickis inledning på den allsvenska säsongen har varit bra och nu är det inte bara fotbollssverige som fått upp ögonen för anfallaren.

Enligt uppgifter i italiensk media ska storklubben Inter skickat scouter till Swedbank Stadion under matchen mot IFK Norrköping, för att kolla in Pawel Cibicki.

Enligt FcInterNews.it var scouterna nöjda med vad de såg och kommer att hålla extra koll på hans insatser framöver. Pawel Cibicki har ett pågående kontrakt med Malmö FF som sträcker sig till 2019.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Våldsam man slog sin ex-flickvän – då upptäcktes vapenbeslaget

En 30-årig man står åtalad för flera grova brott vid Malmö tingsrätt. Bland annat hade mannen ett stort lager ammunition och fyra elektriska sprängkapslar.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.09:01, 24 maj, 2017

Våldsam man slog sin ex-flickvän – då upptäcktes vapenbeslaget
Foto: Mostphotos

En 30-årig man åtalas för flera grova brott vid Malmö tingsrätt. Bland annat åtalas mannen för grov misshandel och grovt vapenbrott.

Mannen ska mellan den 25 och 26 februari i år har misshandlat en kvinna genom att sparka på henne, samt misshandlat sin ex-flickvän grovt genom att utdela flera slag så att hon fått blånad, svullnad, ögonhålefraktur, tandskada och tappat medvetandet.

Därefter har mannen använt sin ex-flickväns mobiltelefon och skrivit två kränkande meddelanden till hennes väninna och ytterligare meddelanden till hennes bekantskapskrets.

Samma dag har mannen även innehaft en skarpladdad pistol. Polisen har även hittat en ljuddämpare, stora mängder ammunition, fyra elektriska sprängkapslar och en skottsäker väst i mannens bostad. Det misstänks att pistolen skulle komma till användning i brottslig verksamhet.

Mannen åtalas även för ofredande då han uppsökt sin ex-flickvän i augusti förra året och skrikit utanför hennes bostad samt kastat sten på hennes fönster.

30-åringen har sedan den 1 mars i år suttit häktad.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Malmö FF–IFK Norrköping

Pehrsson efter säsongens första förlust: ”Chockad”

MFF var på väg mot tre nya poäng i toppmötet mot IFK Norrköping – då gjorde gästerna två snabba mål och den första förlusten blev ett faktum. "Väldigt, väldigt onödigt", säger Magnus Pehrsson.

Jesper Hallberg

Jesper Hallberg

Kl.20:40, 21 maj, 2017

Pehrsson efter säsongens första förlust: ”Chockad”
Magnus Pehrsson i samtal med Olof Persson under matchen mot Norrköping. Foto: Bildbyrån

Hela Swedbank Stadion, inklusive undertecknad, var helt säkra på att Malmö FF var på väg mot tre nya poäng i toppmötet mot IFK Norrköping. En mästerlig Markus Rosenberg ledde sitt lag – och gjorde 1–0 när dryga kvarten återstod. Då vaknade gästerna och gjorde både 1–1 och 2–1 inom loppet av två minuter.

– Vi fick 1–0 välförtjänt och efter det hade vi ett par minuter som var okej, sa MFF-tränaren Magnus Pehrsson och fortsatte:

– Visst, det är tillfälligheter men känslan är att vi går av lite i takt. Det var väntat att de skulle kliva fram och vi var lite tama. Sedan fick de två mål och vi var ännu mer tama. Väldigt, väldigt onödigt och jag är lite chockad. Vi måste lära oss att fortsätta genom 90 minuter och inte släppa taget.

IFK Norrköpings tränare, Jens Gustafsson, var fullt förståeligt väldigt nöjd med att åka från Malmö med tre poäng.

– Det var en match som i det stora hela var väldigt bra för oss. Vi mötte ett väldigt bra Malmö, och vi var tvungna att kliva upp lite till utvecklingsmässigt. Vi åker ödmjukt härifrån med tre poäng, sa han på presskonferensen.

 

FaktaAllsvenskan
Malmö FF–IFK Norrköping 1–2 (0–0)
Målen: (76') 1–0 Markus Rosenberg, (83') 1–1 Daniel Sjölund, (85') 1–2 Karl Holmberg.
Startelvan: Johan Wiland – Yoshimar Yotún, Lasse Nielsen, Felipe Carvalho, Oscar Lewicki – Jo Inge Berget, Erdal Rakip, Anders Christiansen, Andreas Vindheim – Markus Rosenberg, Pawel Cibicki.
Publik: 20 145, Swedbank Stadion.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel