60-åringarnas cykelbråk vid arenan spårade ur – slutade med misshandel

Det började med ett cykelbråk och slutade med en handfraktur. Nu åtalas en 68-årig man för misshandel.

Gustav Wirten

Gustav Wirten

Kl.09:28, 11 januari, 2017

60-åringarnas cykelbråk vid arenan spårade ur – slutade med misshandel
Foto: Bildbyrån

Det var i maj förra året, innan matchen mellan Malmö FF och Gefle, som de två männen rök ihop.

Det började med att en 60-årig man kan kom cyklandes mot arenan. En annan grupp män tyckte att han cyklade för fort. ”Vad sysslar du med?”, ropade de efter honom. 60-åringen stannade då sin cykel och vände sig mot männen.

Enligt en vän till 60-åringen, som vittnade för polisen, gick då en 68-årig man fram till 60-åringen och ”gruffade mot honom med magen”.

Sedan har 68-åringen, enligt vittnet, knuffat 60-åringen till marken så att han skadade handen. Det visade sig senare att 60-åringen slagit i handen så allvarligt att han fick en fraktur. 

Innan 68-åringen och hans vänner försvann in folkhavet ska de ha sagt ”sådana som dig tar jag hand om varje dag” till 60-åringen, berättar vittnet.

Med hjälp av en bild 60-åringens vän tog av 68-åringen kunde de sedan identifiera honom på läktaren och peka ut honom för polisen, som tog kontakt med mannen och identifierade honom.

68-åringen åtalas nu för misshandel i Malmö tingsrätt. Han förnekar brott och menar istället att 60-åringen kört på hans arm med cykeln på väg till arenan.

De två männen ska sedan ha börjat ”munhuggas”, varpå 60-åringen föst sin cykel mot 68-åringen. Att 60-åringen ramlat med sin cykel har 68-åringen inget minne av.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel