Mordet på docentgatan

Misstänkt i mordutredning släppt på fri fot

Den man i 20-årsåldern som suttit anhållen misstänkt för medhjälp till mordet på Docentgatan släpps nu. "Vi har kontrollerat de uppgifter han har lämnat", säger chefsåklagare Pär Andersson.

Gustav Wirten

Gustav Wirten

Kl.16:31, 5 januari, 2017

Misstänkt i mordutredning släppt på fri fot
Foto: Arkivbild

Det var på tisdagskvällen en man i 20-årsåldern sköts till döds på en cykelbana intill Docentgatan i stadsdelen Hermodsdal. Vittnesuppgifter talade om att mannen blivit skjuten med ett 20-tal skott.

Ett hundratal meter från den plats där mordet ägde rum iakttogs en annan man i 20-årsåldern av en civil polispatrull.

Poliserna tyckte att 20-åringen agerade misstänkt och konfronterade honom. Den berättelse han sedan lämnade gjorde att han anhölls skäligen misstänkt för medhjälp till mord.

Men nu släpps mannen på fri fot. Det finns inte längre någon anledning att hålla honom, menar chefsåklagare Pär Andersson.  

– Vi har kontrollerat de uppgifter han har lämnat, och många av dem stämmer, säger han.

Mannen är dock inte avskriven från ärendet, även om han inte längre är anhållen. Polis och åklagare fortsätter nu att leta efter de skyldiga med hjälp av de vittnesuppgifter de fått.

– Det finns många vittnesuppgifter, de ska bearbetas och kontrolleras tills vi letat upp den gärningsman eller de gärningsmän som finns, säger Pär Andersson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel