MALMÖFESTIVALEN

Malmöfestivalens största händelser – dag för dag

Malmöfestivalen bjuder i år på ett smockat program in på småtimmarna i en hel vecka. 24Malmö.se har plockat ut programmets stora punkter och delat in dagarna åt dig. Hittar du något du blir sugen på att se?

Filip Beijer

Kl.17:05, 11 augusti, 2016

Malmöfestivalens största händelser – dag för dag
Foto: Commons

Fredag 12 augusti

Festivalens första dag är här! Redan klockan 19:00 inleder Promoe på Posthusplatsen och lite senare, vid 22:30 står klassiska rockbandet The Sounds på Stora scenen. Den som vill sitta och lyssna på författaren och etik-doktorn Ann Heberleins föreställning ”Livet, döden & meningen med allt” gör det på Hedmanska gården klockan 21:30.

Lördag 13 augusti

Festen börjar klockan 18:30 när RIX FM Festival drar igång på stora scenen med Samir & Viktor som det stora dragplåstret. Därefter får Malmö stort besök från Syrien i form av världsartisten Omar Souleyman klockan 21:00 på samma scen. För den som vill njuta av dramatisk och vacker musik är det Posthusplatsen, där Anna Von Hausswolff drar igång klockan 23:30. Dessutom kommer Carl Stanley köra standup på Blå båten en halvtimme tidigare – 23:00.

Söndag 14 augusti

Varva ner festhelgen med Malmö Operas version av operan Figaros bröllop klockan 19:30 på Stora scenen. En av Sveriges mest hyllade artister – Titiyo gör sen entré på Posthusplatsen klockan 21:30 och kommer garanterat bjuda på en explosiv show. Har du lust att lyssna på samtal om vänskap, sorg och kärlek så ska du komma till Hipp, som får besök av författaren Jonas Hassen Khemiri.

Måndag 15 augusti

Stora scenen bjuder på tunga rockakter i form av kanadensiska trion Danko Jones och australiensiska Wolfmother. Förstnämnda drar igång gitarrerna klockan 19:00 och därefter står australiensarna på scen 21:30. Den som föredrar en paus från den hårda musiken kan istället gå på cirkusshow i Raul Wallenbergs-parken.

Tisdag 16 augusti

Brittiska slyngeln Jake Bugg inter stora scenen klockan 19:00 och följs upp av totala motsatsen i svenska favoriten Melissa Horn klockan 21:30. Den som hellre lyssnar på rap kan ta sig till Gustavsscenen där vinnarna från rap-SM uppträder och Dogge Doggelito är konferencier.

Onsdag 17 augusti 

Den norsksvenska giganten och publikfavoriten Ane Brun är onsdagens stora dragplåster på stora scenen klockan 21:30. Innan henne spelar Emil Jensen och för den som istället vill bedöva öronen lirar metallbandet At The Gates på Posthusscenen klockan 21:30. För den som struntar helt i musiken på onsdagen och istället vill utöka sitt förråd av MFF-prylar är det bara att dra till Barnlandet och göra egna MFF-flaggor tillsammans med Supporterhuset.

Torsdag 18 augusti

Nästan lika klassisk som Langosen på festivalen är Magnus Tingsek. Klockan 19:00 inleder han torsdagen och får lite senare under kvällen besök av hela Sveriges ”Så mycket bättre-favorit” Miriam Bryant klockan 21:45.  Är man istället sugen på storband och soul från 60-talet ska man inte tveka på att gå till 60-talstältet klockan 20:15 när Soul Revelation äntrar scenen.

Fredag 19 augusti

Nutiden och framtidens kvinnliga svenska artister tar plats på festivalens avslutningsdag på stortorget. Stora scenen får först besök av Sabina Ddumba klockan 19:00, sen kommer Silvana Imam och välter torget med sin naturkraft klockan 21:00 och därefter är det dags att träna veven inför Rebecca & Fiona som avslutar och stänger festivalen klockan 23:30. På Posthusscenen är det Marit Bergman som först bjuder på festen innan svenska exporten Dungen går på klockan 21:00. Därefter stänger Deportees luckan klockan 23:30 – ett alternativ för den som inte har försmak för house-festen på Stortorget.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Hollywoodstjärnan kommer till Malmö

Då får du chansen att träffa stjärnan från två av världens största TV-serier. Dessutom huvudrollsinnehavaren från TV-spelet GTA.

Filip Beijer

Kl.20:57, 19 februari, 2018

KLART: Hollywoodstjärnan kommer till Malmö
Foto: Pixabay

Den årliga SciFi-mässan Scifiworld tar plats på Stadionmässan i Malmö den 24-25 mars.

Mässan samlar årligen tusentals SciFi-fantaster och utställare och mässans dragplåster är alltid välkända skådespelare från kultfilmer eller serier.

Nu står det klart att den första gästen på årets ”convention” är skådespelaren Steven Ogg, som är känd för mer eller mindre ohyggliga rolltolkningar som ”Simon” i The Walking Dead, ”Rebus” i Westworld och ”Trevor” i den senaste upplagan av TV-spelet GTA.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Då invigs Malmös högsta cocktailbar

Med känslan av New Yorks jazzvärld på det tidiga 1900-talet.

André Kvist

Kl.19:34, 19 februari, 2018

Då invigs Malmös högsta cocktailbar
Malmö Live. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

De senaste åren har skybar-scenen fått sig ett rejält ansiktslyft i Malmö med flera nya tillhåll både i centrum och Hyllie. Nu kommer det senaste konceptet 85 meter upp i Malmö Live. Kitchen & Table öppnar på lördag upp sin nya avdelning efter begäran från gäster.

– Många av våra gäster har efterfrågat ett klubbkoncept och längre öppettider. Nu har vi äntligen hittat rätt koncept och öppnar Malmös högsta cocktail club, berättar Jessica Larsen, restaurangchef, i ett pressmeddelande.

Klubben kommer heta Midnight Malmhattan och är inspirerat av New York i början av förra seklet. På den tiden vid ungefär 25th avenue hittade man många speakeasies och välkomnades in i en mystisk värld med jaxx och cocktails, menar Jessica Larsen.

– 1900-talet början är en stor inspirationskälla för cocktailbarer värden över över och för oss blir detta som en hyllning till denna tid, säger Noel Ekstrand, barchef Carion Hotel Malmö Live.

Från och med lördag kan man avnjuta drinkar i en härlig atmosfär och samtidigt ha en av stans bästa utsikter. Malmhattan kommer därefter ha öppet sista lördagen i varje månad fram till klockan 03.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Välkända komiker bjuder in till vidrig temakväll i Malmö

Ska få Malmöpubliken att skratta med vidriga skämt. – Jag önskar att jag kunde säga att jag är vidrigast, men jag har hört riktigt hemska saker komma ut ur de där komikernas munnar, säger arrangören Clara Kristiansen.

Filip Beijer

Kl.18:08, 19 februari, 2018

Välkända komiker bjuder in till vidrig temakväll i Malmö
Foto: Pixabay

Den hyllade humorklubben Humorbaren fortsätter bjuda publiken på skratt i den klassiska puben Sir Tobys lokaler. På torsdag, den 22 februari, ordnas en speciell kväll på temat ”Vidriga skämt”.

Komikern och en av klubbgrundarna Clara Kristiansen står som värd för kvällen som besökaren, enligt arrangören ”sent kommer glömma”.

– Vidriga skämt är första kvällen av vårt nya koncept Humorbaren Special som helt enkelt är en lite roligare, lite bättre och lite satsigare version av vår vanliga klubb. Och till skillnad från en vanlig Humorbarenkväll som är helt gratis kommer vi att ta inträde, säger Clara Kristiansen och fortsätter;

– Jag valde att ha temat ”vidriga skämt” för att jag ofta har fått höra att mina skämt är lite vidriga. Själv tycker jag bara att de är roliga. Men roliga skämt är inte ett lika bra namn om man vill säja biljetter.

På scen står flera välkända ansikten från humorscenen. Petrina SolangeTina BergérusKirsty Armstrong och konferenciern själv – Clara Kristiansen.

– Komikerna är handplockade av mig, dels för att de är de roligaste jag vet och dels för att jag tror att det är en bra mix av komiker. Publiken får se olika stilar och personligheter, men jag tror att de som gillar mig och min humor också kommer gilla de andra. Jag önskar att jag kunde säga att jag är vidrigast, men jag har hört riktigt hemska saker komma ut ur de där komikernas munnar.

Klubben, som annars är gratis, är oftast fullsatt men den här kvällen är entrén en hundring.

– I vanliga fall har vi gratisklubbar och alla i Malmö älskar ju gratis. Malmöbor skulle kunna mörda sin egen mamma om de fick ett gratis mordvapen. Nu har vi ett nytt koncept som är lite mer genomarbetat, lite bättre och därför också kostar pengar. Vi får helt enkelt se om Malmö är beredda att punga ut för lite klassiska pungskämt, säger Clara Kristiansen.

Hur vidrig kan man vara då? 

– Det finns inga gränser för hur vidrig man kan vara, men det blir helt meningslöst om man bara är vidrig för sakens skull. Man får ju inte glömma bort att det ska vara kul. Det finns inget tråkigare än när folk säger smaklösa grejer bara för att vara coola. Det vet alla som har behövt lyssna på någon jävla gymnasieintellektuell kille som tycker att våldtäktsskämt och Lars Vilks är det vackraste vi har, säger Clara Kristiansen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: De gick vidare i Melodifestivalen

Här är artisterna som tävlar i finalen och andra chansen.

Michael Olsson

Kl.21:23, 17 februari, 2018

KLART: De gick vidare i Melodifestivalen
Foto: Janne Danielsson /SVT

Under lördagskvällen avgjordes den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2018. Martin Almgren, Kalle Moraeus, Jessica Andersson, Mendez, Dotter, Moncho och Barbi Escobar var artisterna som gjorde upp i Malmö Arena, och nu är det klart vilka som tagit sig till finalen i Friends Arena, samt andra chansen i Kristianstad Arena.

På förhand var Dotter, Idolvinnaren 2015 Martin Almgren samt 42-årige Mendez favoriter. Men redan efter den första gallringen fick Dotter lämna tävlingen tillsammans med Barbi Escobar. Däremot höll Martin Almgren för favoritskapet och tog en finalplats tillsammans med Melloveteranen Jessica Andersson. De gör därmed John Lundvik, Benjamin Ingrosso, Samir & Viktor och LIAMOO sällskap i finalen den 10 mars.

De två platserna i andra chansen kneps av Mendez och Mellodebutanten Moncho. Kalle Moraeus och Orsa spelmän fick därmed lämna tävlingen som femma i deltävlingen.

I andra chansen är det sedan tidigare klart att Renaida, Sigrid BernssonMimi Werner och Margaret tävlar.

FaktaArtisterna som tävlade i Malmö Arena, deltävling 3:

1. Martin Almgren – A Bitter Lullaby
Låtskrivare: Josefin Glenmark, Märta Grauers

2. Barbi Escobar – Stark
Låtskrivare: Barbi Escobar, Costa Leon, Andreas ”Stone” Johansson

3. Moncho – Cuba Libre
Låtskrivare: Jimmy Jansson, David Strääf, Markus Videsäter, Axel Schylström, Moncho Monserrat

4. Jessica Andersson – Party Voice
Låtskrivare: Fredrik Kempe, David Kreuger, Niklas Carson Mattsson, Jessica Andersson

5. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän – Min dröm Låtskrivare: Thomas G:son, Alexzandra Wickman

6. Dotter – Cry
Låtskrivare: Linnea Deb, Peter Boström, Thomas G:son, Johanna ”Dotter” Jansson

7. Mendez – Everyday
Låtskrivare: Leopoldo Mendez, Jimmy Jansson, Palle Hammarlund

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stjärnkomikern Kevin Hart till Malmö efter turnéflytt

En turnéflytt gör att Malmö läggs till i komikerns turnéplan.

Michael Olsson

Kl.15:41, 16 februari, 2018

Stjärnkomikern Kevin Hart till Malmö efter turnéflytt
Foto: Pressbild

Sedan tidigare har det varit klart att den amerikanska stjärnkomikern Kevin Hart kommer till Göteborg och Stockholm i slutet av sommaren. Nu läggs även Malmö till i komikerns turnéplan.

En ”konflikt” i schemat har gjort att flera datum ändrats i turnén och nu är det alltså klart att ”Kevin Hart: The Irresponsible Tour” besöker Malmö Arena den 27 augusti.  

Komikern, som även är känd för sina många filmroller, besökte Malmö senast 2016 då han uppträdde med sin show ”What Now Tour”.

Biljetterna till Kevin Harts föreställning den 27 augusti i Malmö Arena är redan nu till salu.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng