MALMÖFESTIVALEN

Malmöfestivalens största händelser – dag för dag

Malmöfestivalen bjuder i år på ett smockat program in på småtimmarna i en hel vecka. 24Malmö.se har plockat ut programmets stora punkter och delat in dagarna åt dig. Hittar du något du blir sugen på att se?

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.17:05, 11 augusti, 2016

Malmöfestivalens största händelser – dag för dag
Foto: Commons

Fredag 12 augusti

Festivalens första dag är här! Redan klockan 19:00 inleder Promoe på Posthusplatsen och lite senare, vid 22:30 står klassiska rockbandet The Sounds på Stora scenen. Den som vill sitta och lyssna på författaren och etik-doktorn Ann Heberleins föreställning ”Livet, döden & meningen med allt” gör det på Hedmanska gården klockan 21:30.

Lördag 13 augusti

Festen börjar klockan 18:30 när RIX FM Festival drar igång på stora scenen med Samir & Viktor som det stora dragplåstret. Därefter får Malmö stort besök från Syrien i form av världsartisten Omar Souleyman klockan 21:00 på samma scen. För den som vill njuta av dramatisk och vacker musik är det Posthusplatsen, där Anna Von Hausswolff drar igång klockan 23:30. Dessutom kommer Carl Stanley köra standup på Blå båten en halvtimme tidigare – 23:00.

Söndag 14 augusti

Varva ner festhelgen med Malmö Operas version av operan Figaros bröllop klockan 19:30 på Stora scenen. En av Sveriges mest hyllade artister – Titiyo gör sen entré på Posthusplatsen klockan 21:30 och kommer garanterat bjuda på en explosiv show. Har du lust att lyssna på samtal om vänskap, sorg och kärlek så ska du komma till Hipp, som får besök av författaren Jonas Hassen Khemiri.

Måndag 15 augusti

Stora scenen bjuder på tunga rockakter i form av kanadensiska trion Danko Jones och australiensiska Wolfmother. Förstnämnda drar igång gitarrerna klockan 19:00 och därefter står australiensarna på scen 21:30. Den som föredrar en paus från den hårda musiken kan istället gå på cirkusshow i Raul Wallenbergs-parken.

Tisdag 16 augusti

Brittiska slyngeln Jake Bugg inter stora scenen klockan 19:00 och följs upp av totala motsatsen i svenska favoriten Melissa Horn klockan 21:30. Den som hellre lyssnar på rap kan ta sig till Gustavsscenen där vinnarna från rap-SM uppträder och Dogge Doggelito är konferencier.

Onsdag 17 augusti 

Den norsksvenska giganten och publikfavoriten Ane Brun är onsdagens stora dragplåster på stora scenen klockan 21:30. Innan henne spelar Emil Jensen och för den som istället vill bedöva öronen lirar metallbandet At The Gates på Posthusscenen klockan 21:30. För den som struntar helt i musiken på onsdagen och istället vill utöka sitt förråd av MFF-prylar är det bara att dra till Barnlandet och göra egna MFF-flaggor tillsammans med Supporterhuset.

Torsdag 18 augusti

Nästan lika klassisk som Langosen på festivalen är Magnus Tingsek. Klockan 19:00 inleder han torsdagen och får lite senare under kvällen besök av hela Sveriges ”Så mycket bättre-favorit” Miriam Bryant klockan 21:45.  Är man istället sugen på storband och soul från 60-talet ska man inte tveka på att gå till 60-talstältet klockan 20:15 när Soul Revelation äntrar scenen.

Fredag 19 augusti

Nutiden och framtidens kvinnliga svenska artister tar plats på festivalens avslutningsdag på stortorget. Stora scenen får först besök av Sabina Ddumba klockan 19:00, sen kommer Silvana Imam och välter torget med sin naturkraft klockan 21:00 och därefter är det dags att träna veven inför Rebecca & Fiona som avslutar och stänger festivalen klockan 23:30. På Posthusscenen är det Marit Bergman som först bjuder på festen innan svenska exporten Dungen går på klockan 21:00. Därefter stänger Deportees luckan klockan 23:30 – ett alternativ för den som inte har försmak för house-festen på Stortorget.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Dansk spökjägare kommer till Malmö

Under våren ska den omtyckta "spökjägaren" ge sig ut på Sverigeturné.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.11:59, 21 september, 2017

Dansk spökjägare kommer till Malmö
Foto: Pressbild

Den svenska komikern och skådespelaren Patrik Larsson har under sin karriär gjort en mängd udda karaktärer som fått folk att skratta i tv-soffan och på hans shower.

I vår ger han sig ut på Sverigeturné med sin mest kända karaktär – det galna danska mediumet Karsten Torebjer. Den senaste showen med spökjägaren blev helt slutsåld, och nu hoppas Torebjer på en ny succé.

Turnén börjar den 28 februari i Stockholm och därefter ska showen ”Karsten Torebjer – Miraklet från Jylland” stanna till i 19 städer innan den avslutas i huvudstaden den 14 april.

Den 10 mars kommer Karsten Torebjer till Malmö och uppträder på Palladium. Biljetterna till showen släpps den 27 september.

skarmavbild-2017-09-20-kl-18-19-13

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stor filmfestival intar Malmö imorgon

Omfattande filmprogram tar plats i Malmö – många events gratis för allmänheten

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.09:00, 20 september, 2017

Stor filmfestival intar Malmö imorgon
Foto: Bildbyrån

Imorgon, torsdag, går startskottet av för årets Nordisk Panorama Filmfestival i Malmö. Upplagan är den 28:e i rad och tusentals besökare och filmarbetare väntas delta i festivalen för dokumentärer och kortfilmer.

Förutom mängder av filmvisningar kommer besökarna kunna delta i totalt 58 frågestunder med regissörer och filmskapare i anslutning till visningarna.

Årets tema är Finland och både Malmö konsthall och fem bibliotek i Malmö bjuder på gratis programpunkter i form av utställningar och filmvisningar.

Premiärfilm i år blir den finska dokumentärfilmen “Hobbyhorse Revolution” som följs av efterfest på Slagthuset.

Filmfestivalens direktör Sören Poulsen berättar om festivalen i ett pressmeddelande;

– Det är stor ära för mig att vi kan presentera alla de senaste och bästa nordiska kort- och dokumentärfilmerna och med så många filmskapare på plats under dessa sex dagar i Malmö. Filmerna från våra nordiska länder håller en mycket hög klass så många rörande reflektioner över den värld som vi lever i. Jag är övertygad om att våra besökare kommer att bli berörda av alla de fantastiska historier som kommer att visas på den vita duken under festivalen. Det är underbart att Malmö för femte året i rad står som värd för denna filmfest!

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hyllad Malmöregissör ska göra TV-serie för HBO

Spelas in i Sverige nästa år.

Filip Beijer

Filip Beijer

Kl.12:52, 19 september, 2017

Hyllad Malmöregissör ska göra TV-serie för HBO
Foto: Commons/Pixabay

Med succéfilmer som Lilja 4-ever, Tillsammans och Mammut är Lukas Moodysson en av Sveriges absolut främsta filmregissörer. Nu tar han nästa kliv, och det blir internationellt.

Idag blev det nämligen klart att Moodysson fått i uppdrag att skriva och regissera en egen TV-serie för HBO Nordic.

– Jag är jätteglad att jag nu ska göra en egen tv-serie. Jag vill att det ska bli som en blandning av komedi och Dostojevskij. Så roligt som möjligt och så allvarligt som möjligt, säger Lukas Moodysson i ett pressmeddelande

Serien har fått namnet ”Gösta” och kommer att handla om en 28-årig nyexaminerad barnpsykolog som får sitt första jobb och lämnar Stockholm för en liten stuga i skogen.

– Gösta är en insiktsfull, rolig, mångfacetterad och bitterljuv historia som har mycket att säga om den tid vi lever i, så som bara Lukas kan berätta den. Jag är oerhört glad att få välkomna Lukas och Lars till HBO Nordic, säger Hanne Palmquist, exekutiv producent på HBO Nordic, i ett pressmeddelande.

Inspelningsplats blir Smålands skogar och serien beräknas ha premiär 2019.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Internationell festival lockar världsstjärnor till Malmö

"Jag är så glad att få vara med och ta denna musikform till en bredare publik".

Camilla Segerberg

Camilla Segerberg

Kl.11:55, 17 september, 2017

Internationell festival lockar världsstjärnor till Malmö
Foto: Arkiv

Den 14 oktober fylls Malmö Live Konserthus av den internationella dronefestivalen DREAM Music.

Frontfigurer för festivalen är Nathan Larsson, som bland annat har gjort musik till filmerna Boys Don’t Cry och Lilja 4-ever, och Melissa auf Der Maur, som tidigare spelat med The Smashing Pumpkins och Hole.

– Drone är en spännande musikgenre som inrymmer många olika musikstilar, och därför ger många möjligheter. Vi har försökt skapa en internationell unik festival tillsammans med den amerikanske artisten, kompositören och författaren Nathan Larson. DREAM Music undersöker relationen mellan en installation och rockkonsert, säger Karin Karlsson, programchef på Malmö Live konserthus, i ett pressmeddelande.

Konserten kommer att pågå i tolv timmar och musiker från olika delar av världen kommer att framföra sin musik.

– Jag är så glad att få vara med och ta denna musikform, framför allt livedelen av den, till en bredare publik på Malmö Live. Om lyssnarna är öppna för den så är de positiva effekterna många och bestående, säger Nathan Larson.

 

 

FaktaArtister och band på DREAM Music:

Nathan Larson (US)

Stephen O'Malley (US), Sunn O))))

Matti Bye (SE)

Julianna Barwick

Melissa Auf der Maur (US, Hole och The Smashing Pumpkins)

Noveller (US)

Julia Kent (US)

Robert Aki Aubrey Lowe 

Lau Nau (FIN)

Jessica Moss (CAN, The Silver Mt. Zion Memorial Orchestra)

Christoffer Berg (Fever Ray)

Joachim Nordvall (The Skull Defekts)

Saturn and the Sun (SE)

The Dream Music Ensemble (SE, US)

Ectoplasm Girls (SE)

Jaen Haven (SE)

Vindla Quartet (SE)

Malmö Nya Dronesällskap (SE)

Vega choir (SE)

Angel Deradorian (ex-Dirty Projectors)

Marathon DJ set by Elin Unnes 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

20-årsjubileum för nattlig konstrunda

Den sista september är det dags för Malmös tjugonde gallerinatt.

Camilla Segerberg

Camilla Segerberg

Kl.20:59, 16 september, 2017

20-årsjubileum för nattlig konstrunda
Foto: Pixabay

1997 startade Malmö Gallerinatt. Sedan dess har den nattliga konstrundan vuxit och enligt arrangörerna kommer årets gallerinatt bli den största hittills.

55 aktörer från Malmös konstliv kommer att öppna sina dörrar från klockan 18 på lördagen till midnatt och Konstfrämjandet Skåne räknar med mellan 35 000 och 40 000 besökare.

Guidade turer till fots, cykel eller med buss kommer att erbjudas på svenska, engelska, danska och arabiska.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng