Krisande klädkedja lägger ner

Både Emporia och Triangeln tappar i modegrad när en av Sveriges ledande klädkedjor lägger ner verksamheten.

Arvid Nikka

Arvid Nikka

Kl.20:53, 2 mars, 2016

Krisande klädkedja lägger ner
Emporia. Foto: Bildbyrån.

Klädkedjan Solo har i dagsläget tolv butiker runt om i Sverige, varav tre i Malmö. Den senaste butiken öppnade så sent som förra året, i Stockholm, men nu kommer alltså beskedet att samtliga butiker läggs ned. Anledningen är bristande lönsamhet, enligt kedjans norska moderbolag Varner.

– Samtliga anställda har informerats om den allvarliga situationen som företaget befinner sig i och det omfattande arbetet som nu påbörjats. Fackföreningar är inkallade till samtal. Leverantörer till kedjan är också informerade om situationen skriver Varners presskontakt Julie Bragli Eckhardt i ett mail till branschtidningen Habit.

I Malmö har Solo butiker på Emporia, Triangeln och på gågatan vid Södertull. Förhandlingarna kring nedläggningen beräknas vara avslutade inom den närmaste månaden. Totalt berörs 85 anställda i hela landet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel