Tågluffa i Europa – Populärt sätt att resa

Europa är ett populärt turistmål, med människor från hela världen som kommer för att se de vackra sevärdheterna och uppleva den rika historien. Ett av de mest effektiva sätten att ta sig runt i Europa är med tåg

Tågluffa är ett attraktivt sätt att resa

Att resa med tåg i Europa har ett antal fördelar: Det är billigare än att flyga eller hyra bil, det kan vara bekvämare än att resa med buss eftersom det inte finns några långa stopp för vila eller förfriskningar, tågen har sina egna dedikerade körfält så att du inte behöver oroa dig för trafikstockningar, och de är rena och bekväma.

När det gäller hastigheten är tågen i allmänhet inte lika snabba som höghastighetståg som TGV, men det är egentligen inte ett problem eftersom vi – låt oss inse det – hellre vill njuta av den fantastiska utsikten över Frankrike och Italien än att komma fram till vår destination på några timmar. Det finns också den extra bonusen att kunna se saker från ett annat perspektiv, vilket man inte kan få från en bil.

När du är ute på resande fot är det alltid bra att ha ett kreditkort på resan ifall problem uppstår. Buffert tog nyligen fram sin lista på det bästa resekortet.

Besökare till Europa väljer ofta att resa med tåg eftersom det är enkelt och bekvämt, men om du reser långa sträckor med mycket bagage eller i en grupp kanske det inte är idealiskt för dig att resa runt i Europa med kollektivtrafiken

Tips: Se till att du jämför priserna på flera webbplatser när du köper biljetter, utgå inte från att det alltid är den dyraste webbplatsen, håll utkik efter specialerbjudanden, packa lätt med en bra ryggsäck.

Populära resmål

Några av de mest populära länderna att besöka med tåg är Tyskland, Frankrike och Italien. Även om de inte ligger så långt ifrån varandra geografiskt sett är det mycket lätt att ta sig från den ena änden av ett land till den andra ganska snabbt med tåg. Du kan också lätt ta dig in i andra länder via järnvägen om du vill lägga till något annat mellan dina destinationer.

Vagabond skrev en bra artikel om 6 populära rutter att besöka i Europa.

Slutligen är Turkiet ett annat populärt land att besöka med tåg eftersom det är så lätt att ta sig runt och se allt du vill. Du kan också hoppa ombord på en färja från de grekiska öarna som Lesbos och Kreta, vilket ger en oförglömlig resa. För dem som hellre vill slippa resa på land alls finns det färjor över Medelhavet också!

Har du någonsin tågluffat i Europa? Hör av dig i kommentarerna med din upplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *