Plasta in båt – Tänk på detta

Att plastinpackning av båtar är en effektiv metod för att skydda din investering från väder och vind är välkänt. Processen kan dock vara mer involverad än vad som först kan tyckas. I den här artikeln går vi igenom vad plastkrympning är, hur du applicerar det och andra förvaringsalternativ om du befinner dig i Malmö.

Vad är plastkrympning

Plastkrympning är en process där en specialplast används för att skapa en tät och skyddande barriär runt din båt. Denna teknik är särskilt användbar under de kalla månaderna när båtar ofta står oanvända och utsatta för elementen. Plasten appliceras löst runt båten och krymps sedan tätt mot skrovet med hjälp av värme, vilket skapar en hållbar ”kapsel”.

Du kan läsa mer om att plasta in båten på https://plastkrympning.se/

Hur plastar man in båten?

Det handlar om att använda en tjock, hållbar plastfolie som krymper när den utsätts för hög värme. Detta skapar en anpassad passform som kan hålla fukt, smuts och skadedjur borta från båtens ytor. Materialet som används är oftast polyeten, vilket är känt för sin styrka och förmåga att stå emot UV-strålning. Genom att använda denna metod kan du förlänga livslängden på din båt och undvika kostsamma reparationer som kan orsakas av långvarig exponering för dåliga väderförhållanden.

Applicera med värmepistol

När du ska applicera plast på din båt är det viktigt att använda rätt verktyg. En värmepistol är avgörande för processen och bör användas noggrant för att undvika skador på både plasten och båten. Börja med att säkert fästa plasten runt båten. När plasten är på plats, använd värmepistolen för att varsamt värma plasten tills den krymper och anpassar sig tätt efter båtens konturer. Det är viktigt att hålla värmepistolen i rörelse för att undvika att bränna hål på ett ställe.

Andra sätt att förvara båten i Malmö

Om du bor i Malmö eller har din båt förvarad där, finns det flera alternativ förutom plastkrympning. Beroende på dina behov och budget kan du överväga inomhusförvaring i båthus, vilket erbjuder skydd mot elementen och ger enkel tillgång till reparation och underhåll. Ett annat alternativ är att använda en vanlig presenning, vilket kan vara ett mer kostnadseffektivt alternativ, även om det ofta kräver mer underhåll och är mindre hållbart mot hårt väder.

Att välja rätt förvaringsmetod är viktigt för att skydda din båt under vinterhalvåret. Det är viktigt att noga vårda båten och förvara den på rätt sätt för båten ska hållas fräsch och inte riskera rost eller andra problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *