Ta med hunden – Saker du kan göra med din hund i Malmö

Malmö är en fantastisk stad för hundägare! Det finns gott om parker och grönområden för din pälsbeklädda vän att njuta av, och staden är också mycket välkomnande mot hundar på offentliga platser.

Om du planerar att flytta till Malmö med din hund, eller om du bara besöker staden med din fyrbenta vän, finns det några saker du bör veta för att få ut det mesta av din tid i Malmö. Försäkra din hund hos Lassie hundförsäkring.

Hundvänliga parker och grönområden

Som nämnts är Malmö en fantastisk stad för hundar och deras ägare, med massor av parker och grönområden att njuta av. Slottsparken är en av de mest populära parkerna i Malmö, och den är perfekt för en lugn promenad med din hund. Det finns också ett stort område utan koppel där din hund kan springa runt och leka.

Om du är ute efter något lite mer äventyrligt finns det flera skogsområden i närheten som är perfekta för att vandra med din hund. Bara se till att de alltid är kopplade, eftersom det ofta finns vilda djur i dessa områden.

Hundvänliga restauranger och kaféer

Malmö är fullt av hundvänliga restauranger och kaféer, så du behöver aldrig oroa dig för att hitta någonstans att äta med din lurviga vän. De flesta uteserveringar tillåter hundar, och många etablissemang tillhandahåller till och med vatten och godis till din hund.

Se bara till att kontrollera med den enskilda restaurangen eller caféet i förväg, eftersom vissa har strikta regler om hundar inne i lokalerna.

Så här tar du dig runt i Malmö med din hund

Det finns några olika alternativ för att ta sig runt i Malmö med din hund. Om du använder kollektivtrafiken kan du ta med dig din hund på bussen, tåget eller tunnelbanan, så länge de är kopplade och du har en giltig biljett.

Du kan också hyra en cykel och cykla runt i Malmö med din hund – se bara till att använda koppel och var extra försiktig när du cyklar nära trafiken.

Slutligen finns det många taxi- och Uber-förare i Malmö som gärna transporterar både dig och din hund runt i staden. Se bara till att meddela dem i förväg att du reser med ett husdjur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *