Restauranger i Malmö – Topp 10 bästa restaurangerna i Malmö

Malmö är Sveriges tredje största stad och ligger i den sydligaste delen av landet. Staden har en lång historia som går tillbaka till 1100-talet och dess matkultur är lika rik och varierad. Vill du inte gå på restaurang men behöver inspiration för att laga mat hemma hittar du massor av mattkassar i Malmö på Gröna Kassen.

Stadens strategiska läge vid sammanflödet av tre stora handelsvägar (vägen mellan Östersjön och Nordsjön, handelsvägen för Hansan och vägen från Köpenhamn till Hamburg) gjorde staden till ett viktigt ekonomiskt centrum under medeltiden. Malmö fortsatte att blomstra som ett regionalt handelscentrum under det svenska kejsardömet.

Efter andra världskriget blev Malmögenomgick en snabb omvandling från en arbetarstad till en medelklassförort till Köpenhamn. Detta möjliggjordes genom byggandet av Öresundsbron, som förbinder Malmö med Köpenhamn.

Var ska man äta i Malmö?

I dag är Malmö en modern och livlig stad med ett varierat utbud av restauranger för alla smaker. Här är några av de bästa ställena att äta på i Malmö.

1. Bistro Bon

Bistro Bon är en fransk bistro som ligger i centrala Malmö. Restaurangen serverar klassiska franska rätter som sniglar, steak frites och crème brûlée. Menyn är rimligt prissatt och maten är av utmärkt kvalitet.

2. Sjömagasinet

Sjömagasinet är en fisk- och skaldjursrestaurang i Malmös gamla hamn. Restaurangen har ett utmärkt rykte för sina färska och utsökta skaldjur. På menyn finns rätter som hummer, krabba och räkor.

3. Rådhuskällaren

Rådhuskällaren är en traditionell svensk restaurang som ligger i stadens centrum. Restaurangen serverar klassiska svenska rätter som sill, gravadlax och köttbullar. Maten är rimligt prissatt och atmosfären är mysig och inbjudande.

4. restaurang krogen

Restaurang Krogen är en Michelin-stjärnig restaurang som ligger i centrala Malmö. Restaurangen serverar moderna svenska rätter med fokus på säsongsbetonade och lokala råvaror. Menyn är dyr men maten är av exceptionell kvalitet.

5. La Gondola

La Gondola är en italiensk restaurang som ligger i centrala Malmö. Restaurangen serverar klassiska italienska rätter som pizza, pasta och tiramisu. Menyn är rimligt prissatt och maten är utsökt.

6. Utsikten

Utsikten är en restaurang på taket som ligger i stadens centrum. Restaurangen har en fantastisk utsikt över staden och hamnen. På menyn finns både skandinaviska och internationella rätter. Maten är dyr men kvaliteten är utmärkt.

7. Ölhallen

Ölhallen är en ölhall i centrala Malmö. Hallen är inredd med historisk bryggutrustning och serverar en mängd olika lokala och internationella ölsorter. Matmenyn innehåller traditionella svenska rätter som köttbullar och sill.

8. Gokart & Restaurang

Gokart & Restaurang är en gokartbana och restaurang som ligger i utkanten av Malmö. Restaurangen serverar en mängd internationella rätter som hamburgare, pizza och sallader. Gokartbanan är väldigt rolig för både vuxna och barn.

9. Bowl’n’Fun

Bowl’n’Fun är en bowlinghall och restaurang som ligger i centrala Malmö. Restaurangen serverar en mängd olika rätter i amerikansk stil, till exempel hamburgare, korv och pommes frites. Bowlingbanan är ett stort nöje för både vuxna och barn.

10. IKEA Malmö

IKEA Malmö är ett svenskt möbelvaruhus och en restaurang som ligger i utkanten av Malmö. Restaurangen serverar en mängd olika rätter i svensk stil som köttbullar, lax och potatis. Maten är rimligt prissatt och kvaliteten är god.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *