5 Sevärdheter i Malmö som du inte bör missa

Malmö, den största staden i den historiska provinsen Skåne, är bland Skandinaviens mest populära resmål – och detta av förklarliga själ. Med stadens naturliga hamn, tillgång till Östersjön och många sevärdheter, är Malmö en utmärkt plats för turister.

Oavsett om det är en kortare weekendresa eller en längre vistelse i stan så finns det mycket spännande att se och göra i Malmö. Men med så många spännande attraktioner att välja mellan är det ofta svårt att veta vilken man ska besöka.

I den här artikeln har vi plockat ut våra allra bästa favoriter. Varav en av dem kommer garanterat att överraska dig!

Topp 5 sevärdheter i Malmö

Malmö är en vacker stad belägen i södra Sverige. Den har en befolkning på cirka 300 000 människor och det är den tredje största staden i landet. Staden utsågs till Europas kulturhuvudstad 2017, och det är lätt att förstå varför. Sevärdheterna är exceptionella och varierande, med något som passar för alla smaker. Nedan finner du några sevärdheter som du inte bör missa.

1. Lilla Torg i Malmö – Sveriges vackraste torg

Stortorget i all ära, men för att verkligen känna Malmös charmiga förflutna bör du gå över till intilliggande Lilla Torg. Lilla Torg är ett otroligt vackert kullerstenstorg som byggdes på 1500-talet för att inrymma slottets stall. Torget förvandlades till en marknadsplats 1845 och innehåller idag små färgglada butiker, mysiga kaféer och matstånd som säljer läckra produkter och rätter.

Trevliga caféer och restauranger på Lilla torg:

  • Drumbar Lilla Torg
  • Embassy
  • Västergatan

2. Turning Torso – fantastisk arkitektur

Turning Torso är en av 1900-talets mest intressanta och inflytelserika byggnader – den ritades av arkitekten Santiago Calatrava, en spansk arkitekt känd för sin moderna arkitektur. Idag räknas den som Malmös landmärke och är en av de populäraste turistattraktionerna i stan. Ett besök är ett måste!

Missa inte: Turning Torso ligger beläget i Västra Hamnen, som i sig är väl värd ett besök. I området finns det en rad av trevliga restauranger, barer och caféer som bör besökas.

3. Malmö museum – kultur och historik

Från sin blygsamma början som ett lokalhistoriskt museum har Malmö museum utvecklats till en internationellt erkänd institution med en omfattande samling som dokumenterar områdets kulturliv och historia.

Missa inte: Museets mest värdefulla föremål är den gamla orgeln från S:t Petri kyrka. Den byggdes ursprungligen 1531 och är en av de äldsta fungerande kyrkorglar i världen.

4. Folkets park – trevligaste parken i stan

Folkets park är en rekreationspark belägen i Malmö, Sverige. Trots att den ligger i ett av Malmös mest tätbefolkade stadsdelar är det en stor och vacker naturpark som erbjuder både lokalbefolkningen och besökare en möjlighet att uppleva naturens skönhet utan att resa för långt. Det finns ett imponerande utbud av aktiviteter som till exempel:

  • Flertalet trevliga picknickområden
  • Fina vandringar
  • Malmö Reptilcentrum
  • Nöjesteatern
  • Malmö Äventyrsgolv
  • Trevliga kaféer och restauranger som Sallys Kafé, Kastanjekiosken och Folkparksgrillen med mer.

5. Restaurangutbudet

Restaurangscenen i Malmö är en stor attraktion för både besökare och invånare. Kanske låter detta föga förvånande, men vi anser att detta i sig är en sevärdhet i Malmö! Med ett brett utbud av restauranger från indisk mat, norditalienska rätter till libanesiska rätter finns det något för alla smaker.

Missa inte: Restauranglivet på Stortorget är alltid fullt av liv, vare sig det är vardagar eller helger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *