Ta tåget mellan Köpenhamn och Malmö

Härliga Malmö har mycket att erbjuda trots sin lilla storlek. Men staden får extra mycket guldkant tack vare sin närhet till Köpenhamn. Genom att ta tåget över Öresundsbanan kan du ta dig till Köpenhamn på cirka 40 minuter. Det går tåg var tjugonde minut och sent in på natten. Med andra ord kan du gå ut på krogen i Köpenhamn och sedan ta dig tillbaka hem till Malmö senare på kvällen.

Många Malmöbor väljer att pendla till Danmark för att jobba. Det uppskattas att 18 200 personer gränspendlar mellan Malmö och Köpenhamn. 15 300 av dem bor i Sverige och jobbar i Danmark, medan 2 900 bor i Danmark och arbetar i Sverige. Tåget är oumbärligt för att det här ska vara möjligt, för de allra flesta pendlare väljer att åka kommunalt till jobbet.

Det är billigare att leva och bo i Malmö och därför väljer både svenskar och danskar att göra det, även om deras jobb är baserat i Köpenhamn.

Tåget kostar 246 kronor för en dygnsbiljett. Det innebär att du kan resa så mycket du vill mellan Malmö C och Köpenhamn under 24 timmar, så det är med andra ord en returbiljett. Du kan även boka en enkelbiljett för 123 kronor. Du bokar biljetten på stationen eller i Skånetrafikens app.

Passkontroll mellan Danmark och Sverige

Det är passkontroll mellan Danmark och Sverige. Kontrollen sker när tåget stannar vid första stationen efter Kastrup på den svenska sidan, vilket är Hyllie. Ha därför ditt pass eller ID-kort redo. Poliserna går ombord tåget och kontrollerar kommer fram till passagerarnas platser.

Det är vanligt att polisen även söker efter narkotika på tåget mellan Köpenhamn och Malmö. Ibland har de med sig hundar och ibland söker de själva. De har rätt att välja själva vilka väskor de vill kolla närmare i. Många turister oroar sig över att deras CBD-tillskott ska beslagtas av polisen, men även om vissa poliser kan göra misstag ska det i regel inte ske. För en CBD-olja är gjord av hampa som är klassad som industrihampa. Det innehåller inte det narkotikaklassade ämnet THC och är därför inte olagligt att ha med sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *