Här hittar du Malmös 5 bästa pizzor

Det är inte bara dagen efter hårda festkvällar eller nyårsdagen som många automatiskt blir sugna på en pizza. Förutom att vara ett billigt och flottigt snabbmatsalternativ kan pizzan vara en kulinarisk upplevelse värd att betala lite extra för. Vet du var Malmös bästa pizzor finns?

Vad utmärker en bra pizzeria?

Vad som är en bra pizzeria är individuellt och beror på många olika saker som budget, tillfälle och om någon i sällskapet har allergier. Vad som är bästa pizzerian för stunden kan också variera beroende på vad du letar efter för stunden. Vill du ha en kulinarisk upplevelse och kanske fira något med din partner? Är det häng med kompisar och fulöl till pizzan du är ute efter? Generellt kan det vara följande kriterier som avgör vad som är en bra pizzeria i stunden!

  • Degen
  • Ugnen
  • Osten
  • Toppings
  • Lokalen

400 grader- gourmetpizza mitt på Möllan

Denna lilla Italienska restaurang sägs ha några av Malmös absolut bästa pizzor. Maten är i en lite högre prisklass, men för ungefär det dubbla priset för en snabbmatspizza får du premiumingredienser med allt från äkta buffelmozarella till tryffel och olika italienska gourmetkorvar. Mysig miljö mitt på Möllevången som passar bra både för det lilla kompisgänget eller en findejt.

Algarve – Malmös första och bästa veganska pizzor

För veganer finns en klassiker på Kirseberg som serverat veganska pizzor långt innan veganism blev ”inne”. Här hittar du ett fantastiskt utbud av veganska pizzor av några som är riktiga veteraner gällande vegetabiliska ostar och toppings. Ta gärna med din hämtpizza till en av Malmös bästa parker som ligger runt hörnet- i Beijers park.

Mastio – kanske Malmös bästa pizza i hamnmiljö

En pizzeria som blivit ordentligt hypead under senare år är Mastio ute på Limhamn. Menyn väcker smaklökarna och hungern till liv och varje ingrediens känns genomtänkt ut i minsta detalj. Det kan vara svårt att få plats på detta fräscha, hippa och kulinariskt avancerade pizzaställe så se till att boka bord i god tid. Under sommaren är det en perfekt plats att njuta av sommarkvällar på för att sen ta ett havsdopp i sommarnatten.

Rex – gammalt sunkhak som blivit poppis

För de som befinner sig i det populära och up- and- coming området Nobel finns ett oerhört populärt och trevligt ställe som också serverar några av Malmös bästa veganska pizzor. Ta ett parti biljard med vännerna eller dejten och avsluta med en av Rex väldoftande och fantasifulla pizzor. Om du inte äter kött så kan du få en klassisk vegansk variant på klassiker som kebabpizza och Hawaii.

Far i hatten – finpizza i hipstermiljö värd att betala för

En klassiker i Malmös lite mer alternativa och bohemiska kulturliv är Far i hatten. Detta mysiga tillhåll mitt i Folkets Park är fullt av liv och håll-i-gång på sommaren med livemusik och framträdanden, medan vintern bjuder på mörk, mysig och lite murrig atmosfär. I vedugnen bakas surdegspizza med premiumingredienser som inte lämnar någon oberörd. Njut av smakfulla ostar, fyllig tomatsås och färska grönsaker på din pizza.

Vilka är dina favoritpizzerior i Malmö?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *