Äga bil i Malmö – tips inför verkstadsbesöket

Att äga en bil i Malmö kommer med samma utmaningar som i alla större städer. Bara trafiken kan vara en utmaning. Totalt har trafikmängden ökat stadigt i Malmö sedan år 2000. Samtidigt finns det många fler utmaningar, som parkeringar och hitta rätt bilverkstad.

Det är inte alla som kan fixa med bilen själv men att förbereda sig för verkstadsbesöket behöver inte kräva tillgång till garage. Här kan du läsa några tips inför verkstadsbesöket i Malmö.

1. Identifiera felet själv med felkodsläsare

Exempelvis kan en felkodsläsare ge en bra överblick över vad som är felet på bilen. En felkodsläsare gör det möjligt att ansluta till bilens inbyggda dator, ibland kan problemet vara ett mindre fel som du kan åtgärda själv. Du får även en god översyn över statusen på bilens elektriska system. På så sätt slipper även bilverkstaden lägga tid på att felsöka.

2. Gå igenom instruktionsboken

När du har en felkodsavläsare kan du lättare använda instruktionsboken. Där finns mycket tips och rekommendationer om bilen. Du får även ett bättre grepp om vad bilverkstaden kan behöva åtgärda. Det blir även lättare att jämföra offerter från bilverkstäder.

3. Jämför flera bilverkstäder

I Malmö finns det många bilverkstäder och det lönar sig att jämföra. En del är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som har förbundit sig till fackmannamässigt utförda arbeten. Det innebär en större garanti på arbetet men även på att priset som anges i offerten även är det slutgiltiga priset. När du jämför kan du även kontrollera om bilverkstaden är ansluten till KBV om du ställer högre krav på arbetet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *