Se över din villaförsäkring om du har hus i Malmö

Att du behöver en försäkring när du bor i villa är ingen nyhet. Däremot kan det vara bra att titta på hur de olika försäkringsbolagen ersätter olika skador och jämföra villkoren, särskilt om du vill få ned din premie. Det finns dessutom otaliga tillägg som kan tecknas för att skräddarsy din villaförsäkring, alternativt för att erbjuda ett mer omfattande skydd.

Skillnader bland de olika försäkringsbolagen

Först och främst vill vi påpeka att det finns skiljaktigheter i utbudet när man jämför villaförsäkringar mot varandra. Några försäkringsgivare kan sänka din självrisk eller premie om du har ett godkänt larm installerat, medan andra erbjuder högre maxbelopp gällande ersättningsnivåerna.

Utöver detta kan storleken på självrisken variera för dig som bor i villa. En del bolag tillämpar nämligen fasta belopp medan andra använder sig av procentuella sådana.

Tillägg som kan vara användbara

Förutom att du kan byta till ett annat försäkringsbolag ingår också möjligheten att teckna tillägg. Här nedan finner du några tillägg till villaförsäkringar som är populära i Sverige:

  • Allrisk: Här ingår ett skydd utöver basskyddet som även täcker mot plötsliga och oförutsedda händelser. Några av dessa kan vara när en drönare flyger in i huset, eller om en uppställd stege trillar ned och krossar ditt fönster.
  • Skydd mot åldersavdrag: Dessa tillägg kan ge dig en lägre självrisk vid en översvämning, men även ersättning vid olyckor som vanligtvis inte täcks.

Det lönar sig att byta försäkringsbolag

Enligt en undersökning av Finansinspektionen kan du vinna på att byta försäkringsgivare. Det kanske kan verka märkligt till en början, men du kan faktiskt få ned priset genom att teckna en ny villaförsäkring regelbundet, eller i alla fall så ofta som avtalet tillåter det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *