Laddar

Viktig trio missar heta derbyt

Cupfinalen fortsätter gäcka Malmö FF.

delningar

På söndag är det dags för det första derbyt mellan Malmö FF och Trelleborgs FF sedan 2011. Båda lagen kommer till spel med ett dåligt facit den senaste tiden.

MFF får dessutom klara sig utan tre av sina nyckelspelare. Fouad Bachirou, Behrang Safari och målvakten Johan Dahlin tvingas alla stå över derbyt på Vångavallen.

Dahlin, som tidigare har spelat i just Trelleborg, drabbades av en skada i magmuskeln i samband med torsdagens final i svenska cupen mot Djurgården.

– Han fick en känning i fästet för raka magmuskeln i samband med en inspark under senaste matchen. Vi testade strukturen idag men tyckte inte funktionen var tillräcklig, säger Jesper Robertsson, fysioterapeut Malmö FF, till klubbens hemsida.

Safari tvingades lämna cupfinalen efter en dryg kvart på planen.

– Han gick av matchen i torsdags med en känning i vaden. Vår undersökning påvisar ingen muskulär bristning utan en retning i muskulaturen. Innan matchen hade han en låsning i ryggen som åtgärdades men kan ha påverkat hans belastningsmönster. Han har inlett rehabilitering, säger Robertsson.

Angående Bachirou säger Jesper Robertsson följande:

– Han är sliten i baksidan på grund av tre matcher på nio dagar. Muskelstrukturen är inte redo för matchbelastning. Vi tar det dag för dag och ser hur snabbt han återhämtar sig.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?