Laddar

Vegansk matfestival anordnas i Malmö till sommaren

"Viktigare med kvalitet än med kvantitet", säger initiativtagaren.

delningar

Den 16 juni går Vegan Summer Fest av stapeln på Malmö universitets kårhus. Marknadsstånd, föreläsningar och givetvis veganska foodtrucks kommer finnas på plats, rapporterar Sydsvenskan.

Inspirerade av en festival i belgiska Gent beslutade sig initiativtagaren Bori Yordanova för att starta en vegansk tillställning i Malmö.

– Jag tyket att det är viktigare med kvalitet än med kvantitet, säger hon till tidningen. Vegansk mat innebär inte att du måste kompensera med varken smaken eller mätthetskänslan, det hoppas jag kunna visa under festivalen.

Inne i kårhuset kommer ett trettiotal organisationer finnas på plats för att diskutera och informera om djurrätt och veganism. Diskussioner och filmvisningar kommer även finnas att ta del av.

I skrivande stund har över 5 000 människor visat intresse för att delta på festivalen. Även om man inte är vegan så är man väldigt välkommen påpekar Bori Yordanova.

– Majoriteten av deltagarna på våra vegansk matlagningskvällar är inte veganer, men intresserade av att bli det. Flera av dem har berättat efteråt att de bestämt sig för att bli veganer, just tack vare de här kvällarna.

Relaterade artiklar