Laddar

Vårstädningen – en okänd guldgruva

Undersökning visar att vi har oanvända saker hemma värda tusentals kronor.

delningar

Påsken är den tid på året då begagnathandeln är som störst. Det är då flest säljer av saker som inte längre används och flest köpsugna besökare letar efter fynd.

Varannan svensk planerar att vårrensa hemmet i år. Det kan visa sig vara riktig lönsamt, eftersom det som som inte används har ett genomsnittligt värde av 18 915 kr. Det visar en ny undersökning från Kantar Sifo på uppdrag av Blocket.

– Under påsken är det högtryck på Blocket och det är en tid som ofta är förknippad med årstidsbyte. Hyllvärmare säljs vidare för att istället glädja någon annan och vi gör plats för våren, säger Elin Mattsson, presskontakt på Blocket.

I snitt uppskattar svensken att man kommer tillbringa 12 timmar på att vårrensa. Drygt två av fem (44 procent) uppger att man vårrensar i syfte att få det bättre organiserat hemma och enklare att hitta. 28 procent vårrensar istället för att få mer plats.

Det är männen som längtar mest efter mer utrymme (32 procent) jämfört kvinnorna (24 procent). I undersökningen framgår det också att sex av tio (61 procent) har hittat saker hemma när de rensar, som de inte visste att de hade.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenska spelmonopolet

Något som många pratat om den senaste tiden är att det svenska spelmonopolet kommer att slopas. Från och med nästa år så kommer spelmarknaden vara öppen för privata aktörer som ansöker om spellicens. Men vilka förändringar kommer det att innebära?