Laddar

Världsnamn inom konst och litteratur gästar Författarscenen

Ai Weiwei och Yang Lian. Foto: © gezett.de - www.gezett.de.

I vår får Malmö stadsbibliotek besök stora namn inom både litteratur och konsten.

delningar

Bland de personer som medverkar på Författarscenen är Ai Weiwei, Chris Kraus, Michael Ondaatje, Samar Yazbek, Eileen Myles, Reni Eddo-Lodge och Helena von Zweigbergk.

– Det är ett av våra mest intressanta program någonsin med en språklig och stilistisk blandning med oerhört starka berättare om den mänskliga erfarenheten, säger Författarscenens producent Per Bergström, i en kommentar.

Konstnären Ai Weiwei gör den 12 mars ett unikt besök på Författarscenen för ett samtal med poeten Yang Lian från Kina på temat inre och yttre migrationer. Tillsammans är de båda aktuella med på svenska med samtalsboken Konst och människa och Lian med diktsamlingarna Koncentriska cirklar och Ett lyckligt spökes anteckningar.

Även den syriska journalisten Samar Yazbeks vidrör exil och migration i sitt författarskap. Hennes skildringar inifrån Syrien i Resa in i tomheten har omnämnts som ”en av de viktigaste böckerna i vår tid”.

Säsongen inleds redan 7 februari med vårens svenska författarbesök. Helena von Zweigbergk samtalar då med Yukiko Duke, och 20 februari samtalar den mycket omtalade brittiska journalisten Reni Eddo-Lodge med Fanna Ndow Norrby om Eddo-Lodges bok Varför jag inte längre pratar med vita om ras.

Relaterade artiklar