Laddar

Världsklassnygga baren är äntligen här

Den hyllade restaurangen KOL & Cocktails öppnar inom kort i Malmö. “Frågan är inte om utan när du ska gå till KOL, säger delägaren Mikael Fogelkvist.

delningar

Helsingborgskrogen KOL & Cocktails har sedan öppningen för två år sedan varit en succé. Bland annat utsågs den till den bästa restaurangen i stan 2015.

Snart kan nu även Malmöborna avnjuta kolgrillat kött och färskpressade cocktails när restaurangen slår upp portarna på Kalendegatan.

– Just nu känns det jättebra, säger Mikael Fogelkvist.

KOL & Cocktails koncept kretsar kring fyra lika viktiga hörnstenar: Mat & dryck, inredning, service och musik:

– Vi tror inte att den medvetna gästen nöjer sig med bara bra mat och dryck. Vi tror att det krävs någonting mer och därför lägger vi lika mycket fokus på det andra. Vi vill att man ska gå härifrån med ett leende på läpparna, säger han.

Lokalen är stor och luftig och går till stora del i mörka toner. Där finns flera barer, en restaurangdel, soffor och ett DJ-bås.

– Om du ska ut en kväll ska frågan inte vara om du ska gå till KOL utan när. Du ska kunna ta en drink före middagen, äta middag, ta en kaffe avec eller dricka drinkar framåt småtimmarna här. Eller så ska du kunna göra allt här och få olika upplevelser under kvällen, säger han.

Planerar ni att öppna några fler ställen?

-Det är inte helt omöjligt, men just nu ligger fokus här och nu, säger han.

Relaterade artiklar