Världsartisten: "Låt oss ha en jävla bra kväll tillsammans"

Dennis Locorriere kommer till Malmö. Foto: Werecki Promotion Company/Pressbild

Dr. Hook satte avtryck i Sverige och andra delar av världen på 70-talet. Nu bjuder amerikanarna Malmöborna på en oförglömlig kväll, i samband med att bandet fyller 50 år.

delningar

Det amerikanska pop- och countryrockbandet Dr. Hook fyller 50 år. Detta firar det folkkära bandet med en världsturné, 50th Anniversary Tour, som pågår i drygt ett år. Hela 29 länder ska avverkas, där Sverige är ett av länderna. I spetsen finns bandets originalsångare Dennis Locorriere med.

Sedan en lång tid tillbaka har Locorriere förberett sig väl inför turnén. I en exklusiv intervju med 24Malmö berättar sångaren att han just nu gör sysslor i sitt hem i New Jersey, "för att kunna lämna tryggheten med gott samvete", innan över ett års vistelse på hotell väntar. Ett år på hotell alltså. Vissa kanske menar att det är rena lyxen medan andra ser det som avskräckande. Dennis svar på frågan för hur han ser på det blir det sistnämnda.

– Alltså, det var drömmen att bo på hotell när man var ung. Då älskade man det livet! Men när man är i min ålder så uppskattar man det inte längre. Att bo på hotell de kommande åren avskräcker mig lite grann, säger Dennis Locorriere.

Den långa hotellvistelsen är dock endast en parameter i vad han egentligen tycker om den kommande turné, som han och bandet ska bjuda världen på. Dennis använder sig av adjektiven "otroligt" och "fantastiskt" när han blickar mot vad som komma skall härnäst. En turné där spelningar i Sverige ska avverkas under tre månader. Just Sverige känns "kittlande" och spännande", menar amerikanen. Men nu är det inte långt kvar innan det är dags att trampa på svensk mark. Den 19 februari gästar Dr. Hook Malmö, och det är då som Malmöborna får njuta till toner skapade av klassikerbandet på Malmö Live.

– Det ska bli otroligt roligt att få komma till Sverige igen. Inte minst efter att efterfrågan på oss där har varit enorm, vilket medfört att vi fått sätta in extraföreställningar. Om jag är förvånad över intresset? Ja, nästintill chockad faktiskt. Men jag tror inte någon som köpt eller köper biljett kommer bli besviken. Det här kommer bli nostalgiskt, både för oss och fansen. Vi ser fram emot att möta dem igen, och kanske framförallt deras barn, berättar sångaren.

"Det är något som berör än i dag. De som räddade oss kvar på musikscenen."

Svenskarnas stora intresse för Dr. Hook berör Locorriere djupt. Han menar nu att turnén blir som ett led i att försöka bjuda tillbaka till fansen som stöttat bandet genom åren. Inte minst vid året 1974 då bandet var tvungna att vifta med vit flagg och lämna in konkursansökan. Det var en kaotisk period där flera av bandmedlemmarna byttes ut samtidigt som bandnamnet Dr. Hook & the Medicine Show förkortades kort och gott till Dr. Hook.

– (skratt) Det var en stökig tid. Jag skulle vilja säga att det är ett under att våra fans stannade kvar hos oss även om det stormade kring oss. Trots att vi var bankrutt, så åkte vi ändå ut och gjorde konserter. Folket fanns med oss överallt. Det är något som berör än i dag och ingår i det som jag pratade om tidigare. De som räddade oss kvar på musikscenen.

Räddningen blev kanske albumsläppet med den passande titeln "Bankrupt". Ett album som sålde som smör. Hetaste låten blev "Only Sixteen" som klättrade hela vägen upp på plats nummer 6 över USA:s mest spelade låtar. Succén förtäljdes året efter, 1976, då nästa storhit kom till. Det var då som Dr. Hook gav ut albumet "A little bit more", där låten med samma titel fick hela världen att förföras.

"A little bit more" tillsammans med bandets mest spelade låt på Spotify, "When you're in love with a beautiful woman" som spelats över 16 miljoner gånger, är alltså bara ett litet urval av alla de låtar som kommer att avverkas under två och en halv timme på Malmö Live i februari. Dennis Locorriere menar att gästerna garanterat kommer att känna igen sig när de intar sina platser, både sett till musiken och showen. Men innan du drömmer dig bort till kvällen tillsammans med Dr. Hook, har Locorriere ett viktigt meddelande att lämna.

– Låt oss ha en jävla bra kväll tillsammans!

Till sist hälsar han att Dr. Hook inte är klara än. Det här är bara början...

FAKTA

Det här är dagens Dr. Hook:

Dennis Locorriere – sång

Michelle Cordelli – sång

John Maher – chefsdirigent

Damien Cooper – gitarr, sång

Willing Dowling – keyboard, sång

Jon Poole – bas, sång

Tim Bye – trummor

Källa: Drhookofficial.com.

Här är de svenska städerna som Dr. Hook kommer till:

15/2 Västerås, Västerås Konserthus

16/2 Norrköping, Flygeln

17/2 Stockholm, Cirkus

19/2 Malmö, Malmö Live

20/2 Karlstad, CCC

21/2 Jönköping, Konserthuset

24/4 Halmstad, Halmstad Teater (Extrainsatt)

25/4 Borås, Åhaga (Extrainsatt)

26/4 Umeå, Idunteatern (Extrainsatt)

27/4 Luleå, Kulturens hus (Extrainsatt)

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar